Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Příběhy rodin obětí teroristického útoku dojmou, seriálový Clickbait vyděsí

Největším lákadlem Netflixu je pro většinu diváků pravděpodobně premiéra páté řady Papírového domu. V poslední době se ale objevily i jiné povedené kousky, například seriál Clickbait nebo film o událostech 11. září 2001. Do videotéky HBO GO pak přibylo více než padesát nových snímků.

Clickbait

Pia Brewerová se na rodinné večeři pohádá se svým bratrem. Následujícího dne objeví na internetu video, kde stojí její bratr s cedulí s nápisem „Zneužívám ženy. Při pěti milionech zhlédnutí umřu“ a Pia začíná spolu s bratrovou manželkou zjišťovat, co se bratrovi stalo. Počet zhlédnutí však každou minutou rapidně narůstá a Nickův život je v ohrožení.

Pilotní díl má nadupané tempo. Samozřejmě seriál udržuje diváka v napětí i tím, že netušíme, jestli Nick opravdu zneužíval ženy, nebo zda jen někomu šlápl na kuří oko a někdo se mu mstí. Co je však neskutečně otravné, je Nickova sestra. U postavy dojde postupně k přerodu, ale tak nesympatická hlavní hrdinka už tady dlouho nebyla. Zahleděná do sebe, netuší, co chce, pořád po všech řve. Pokud vás tento typ postav dráždí, raději se seriálu vyhněte.

Pokud vám však protivné hlavní postavy nevadí, nebo se v nich dokonce vyžíváte, Clickbait se vám bude líbit. Je to thriller, co má šťávu, i když částečně později sklouzne více k řešení rodinných dramat. Už po prvním dílu si ale nenecháte ujít další, jen abyste zjistili, zda Nick po pěti milionech zhlédnutích skutečně zemře.

Zdroj: Netflix

Život po večírku

Cassie (Victoria Justicová) je mladá, tráví většinu času přilepená na sociálních sítích, paří každou noc a užívá si života, dokud o něj nepřijde tak, že uklouzne v koupelně a bouchne se o záchodovou mísu. Po smrti uvízne někde mezi nebem a zemí a pokud si chce vysloužit andělská křídla a neskončit v pekle, musí využít druhé šance a napravit vše, co (nejen) v posledních dnech svého života zbabrala.

Jelikož měla Cassie komplikovaný vztah s otcem a před smrtí se pohádala s kamarádkou, bude se muset vypořádat především s těmito problémy. K tomu jí pomáhá žena duch/anděl, která je x-tou variací na ducha z Dickensovy Vánoční koledy a snaží se tak Cassie naťuknout, kde udělala chyby a jak je napravit. Dívka se pak (po vzoru Ducha) zjevuje své nejlepší kamarádce, což doprovází pár humorných situací.

Po Kissing booth 3 nastala příjemná změna a film od Netflixu má děj. Sice ne bůhvíjak originální, ale má ho. Vyloženě tedy nebolí film sledovat, je milý, Victoria Justicová je sympatická, od podobného kusu by nebylo fér chtít víc. Tvůrci mají plusové body už minimálně za bizarní způsob smrti hlavní hrdinky. Nenáročný film je k vidění na Netflixu s českým dabingem i s titulky.

Zdroj: Netflix

Jaká je cena života

11. září 2001 je jedním z nejhrůznějších dnů novodobé americké historie. Letos je to dvacet let od této smutné události, a do sbírky filmů s touto tématikou tak přibývá další kousek.

Advokát (Michael Keaton) se po útocích z 11. září 2001 ocitá před náročným úkolem. Musí určit, jak odškodnit rodiny pozůstalých. Lidské životy se však nedají vyčíslit penězi. V rolích otce jedné z obětí se objevuje Stanley Tucci a on i ostatní pozůstalí sdělují příběhy o tom, jak ztratili své milované.

Snímek se snaží ukázat, že za každým číslem se skrývá životní příběh. Místy by však mohl diváka, kterého toto téma až tak nezajímá, nudit. Je ale třeba ocenit, že se film na celou tragédii snaží nahlížet zase z trošku jiné strany a zakládá se na pravdivých událostech. Mimo Jaká je cena života je na Netflixu nově i dokumentární série Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu, která v pěti dílech poměrně dopodrobna rozebírá historické podrobnosti tohoto činu.

Zdroj: Netflix

HBO GO

Do videotéky HBO GO přibylo začátkem září více než padesát nových filmů. Ne všechny stojí za zhlédnutí, ale rozhodně je z čeho vybírat.

Z české tvorby se můžete těšit na diskutovaný film Nabarvené ptáče, který jsme za Českou republiku vyslali do boje o Oscara. Na zlatou sošku za nejlepší zahraniční film byly v roce 2004 nominovány Želary, které má HBO GO taktéž v nabídce. Dále je tady Je třeba zabít Sekala, snímek oceněný deseti Českými lvy, povedená hořká komedie Občanský průkaz, Menzelův film podle Hrabalovy předlohy Obsluhoval jsem anglického krále nebo životopisný Masaryk.

Mezi zahraničními snímky pan vyniknou komiksovky Aquaman nebo Wonder Woman. Mladší diváci si přijdou na své u animovaných snímků Scoob! s populárním psím detektivem Scooby-Doo či u Lego příběhu 2, dámské publikum se může těšit na oba filmy Sexu ve městě. Z dalších snímků stojí za vypíchnutí sci-fi Ex Machina, životopisné drama Dánská dívka nebo léty ozkoušená černá komedie Válka Roseových.

Zdroj: Warner bros.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Netflix, HBO

Štítky Netflix, hbo, kultura, film, kinematografie, HBO Go, smrt, Victoria Justice, rodina, Clickbait, teroristický útok, Michael Keaton, Stanley Tucci, Warner Bros., Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příběhy rodin obětí teroristického útoku dojmou, seriálový Clickbait vyděsí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.