Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nová energie na cesty přes hranice. Společnost E.ON otevřela na Dolním Dvořišti rychlodobíjecí stanici

PR článek

Řidiči elektromobilů využívající hraniční přechod do Rakouska se mohou radovat z nové dobíjecí stanice. Společnost E.ON Energie ji uvedla do provozu koncem minulého týdne. Rychlodobíjecí stanice u Dolního Dvořiště je první svého druhu v jižních Čechách. Díky nové technologii nabije baterie dvou aut zároveň do půl hodiny od připojení.

Podle mluvčího společnosti E.ON Energie Romana Šperňáka je stanice na Dolním Dvořišti jako první vybavena novou technologií Alpitronic. „Stanice má konektory CCS Combo 75 kW, ChadeMo 62,5kW a AC dobíjení 22 kW. Dobíjet na ní tak mohou dvě vozidla zároveň a díky rychlému dobíjení mohou auta před další cestou dobít baterie do půl hodiny," přiblížil Šperňák. 

Nonstop přístup, nabíjení i pro neregistrované

Stanice je pro řidiče přístupná nonstop. Její obsazenost najdou uživatelé v aplikaci E.ON Drive nebo na webu Mapa stanic a dobíjení | EON Drive (eon-drive.cz). Dobíjet u ní mohou registrovaní řidiči v systému E.ON Drive i neregistrovaní.

Celkem má síť E.ON Drive v Česku už více než 120 dobíjecích stanic. Z toho jen v jižních Čechách je to 35 dobíječek, z nichž jsou čtyři rychlodobíjecí a zbylé AC stanice. Společnost E.ON jich na v jižních Čechách postavila a provozuje celkem jednadvacet. „Dalších čtrnáct je v tzv. partnerském režimu, kdy si stanici pořídí partner a E.ON ji zařadí do své sítě a spravuje. Chová se tak jako jakákoliv jiná v síti E.ON Drive," doplnil mluvčí.

Dobíjecí stanice v Dolním Dvořišti byla postavena v rámci dotačního projektu s názvem Výstavba sítě rychlodobíjecích stanic E.ON, který je financovaný z Operačního Programu Doprava Ministerstva dopravy České republiky.

Ohodnoť článek

Štítky dobíjecí stanice, Dolní Dvořiště, E.ON, elektromobily, Jihočeský kraj, E.ON Energie, Rakousko, Česko, Ministerstvo dopravy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová energie na cesty přes hranice. Společnost E.ON otevřela na Dolním Dvořišti rychlodobíjecí stanici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.