Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Laboratoře českobudějovické VŠTE budou hostit Noc vědců

PR článek

Na místa, kam mají běžně přístup hlavně studenti a vyučující Vysoké školy technické a ekonomické, (VŠTE) se už příští týden podívá široká veřejnost. I do Českých Budějovic totiž v pátek zavítá tradiční Noc vědců.

„Jde o celoevropskou akci. U nás v České republice má vždy tematické zaměření a letos je to čas. My program hostíme počtvrté,“ zve referent marketingu Miroslav Vovesný.

Cílem podle něj bylo, aby se většina programu letos konala v areálu školy, což se podařilo. Díky tomu bude možné navštívit například laboratoře, které slouží studentům technických programů strojírenství, stavitelství či doprava a logistika.

„Vše jsme oproti předchozím ročníkům umístili blíže k sobě, aby návštěvníci nemuseli areálem dlouze přecházet. Akce se koná v pátek 24. září a potrvá od 17 do 22 hodin, přičemž většina programu bude kopírovat právě tento čas,“ popisuje Vovesný.

Velká část aktivit je zaměřena na děti. „Jedna z nich nese název Jak se měří čas. Při ní si budou moci například vyrobit sluneční hodiny,“ uvádí Vovesný. K vidění budou také vodní, přesýpací nebo matematické hodiny, ale také ty se zpětným chodem.

Program v areálu VŠTE zve i na Leteckou noc. Při ní se zájemci díky virtuální realitě dozvědí například to, jak by to vypadlo, kdyby se pohybovali rychlostí světla. Zároveň návštěvníci uvidí laboratoř Katedry dopravy a logistiky, ve které studenti vyrábí svá vlastní bezpilotní letadla. Připravený bude dokonce i simulátor dronů s FPV brýlemi.

Pořadatelé počítají také s hrami pro menší děti. Aktivity budou zaměřené mimo jiné na čas a posloupnost děje. Areál VŠTE, kde se Noc vědců uskuteční, je bezbariérový.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky všte, Noc vědců, pozvánka, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Laboratoře českobudějovické VŠTE budou hostit Noc vědců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.