Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lavičky nad vodou budou v listopadu. Začalo hlasování o dalších nápadech

Na lavičky, které se mají objevit nad vodou v centru Českých Budějovic, si musí obyvatele ještě několik týdnů počkat. Instalace je zatím naplánovaná na začátek listopadu. Projekt vychází z participativního rozpočtu. Od 1. října mohou lidé hlasovat o dalších nápadech z druhého ročníku.

Lavičky se objeví nad vodou u Slepého ramene v centru města. Nápad vzešel z prvního ročníku participativního rozpočtu, instalace se ale zatím stále odkládá. Lavičky měly být na místě v září. To už teď neplatí.

Věc se zdržela mimo jiné kvůli vyjádření odboru památkové péče, zmínil náměstek primátora Juraj Thoma (OPB). „Podle posledních informací výroba potrvá do 25. října, k následné montáži dojde na přelomu října a listopadu,“ vysvětlil s tím, že hotovo má být do 6. listopadu. Investice vyjde na 280 tisíc korun bez daně. 

Připraveno je 10 milionů korun

Na webových stránkách probudejce.cz mohou lidé najít informace o tom, jak vypadá průběh ostatních projektů. Zároveň tam zájemci najdou hlasování o nápadech obyvatel, které se dostaly do dalšího kola v druhém ročníku. Obyvatelé města tam mohou hlasy rozdávat do konce října. Radnice na nápady obyvatel vyčlenila 10 milionů korun. 

„Podáno bylo celkem 68 projektů, z toho formálně a věcně schválených městem bylo 62. Občané v červnovém lajkování podpořili 48 projektů, z nichž jsme vyhodnotili 27 jako proveditelných. Ty se utkají v říjnovém hlasování,“ popsal Thoma. Mezi nápady jsou běžecká trať, lezecká stěna nebo třeba rozšíření stezky u Vrbenských rybníků.

„Rád bych Budějčákům poděkoval za aktivní přístup a stále se zvyšující zájem o vylepšení tváře našeho města. V souvislosti s hlasováním si všechny zájemce dovoluji pozvat na výstavu projektů, která začne na náměstí Přemysla Otakara II. v pondělí 11. října v 17 hodin a potrvá až do konce října. Přítomni tam budou také samotní navrhovatelé projektů, kdo bude chtít, může se s nimi potkat a detailně prodiskutovat jejich záměr,“ pozval náměstek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto probudejce.cz

Štítky České Budějovice, lavičky, participativní rozpočet, projekty, nápady, projekt, Juraj Thoma, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lavičky nad vodou budou v listopadu. Začalo hlasování o dalších nápadech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.