Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Poslední šance užít si plavby po Vltavě. Komory na objednávku

PR článek

Turisté na Budějovicku teď mají jednu z posledních šancí užít si plavby na Vltavě a Malši. Nezvykle dlouhé babí léto k výletu do jižních Čech přímo vybízí. Zpestřit si ho můžou právě na řece, ale pozor, plavební sezona se uzavírá na konci října.

Jednou z možností, jak si užít pobyt na Budějovicku, jsou aktivity spojené s takzvanou Stezkou Vltavy. Hlavní sezona na řece již pominula, ale některé služby jsou stále v provozu. Pro zájemce o soukromou plavbu mezi Budějovicemi a Týnem nad Vltavou je důležitá informace o provozu plavebních komor na jezech. Ty fungují až do 31. října, ale je nutná předchozí telefonická domluva nejméně 24 hodin předem.

Otevřená zůstává také jedna z nejoblíbenějších atrakcí - Ferrata Hluboká. Lezecké vybavení je možné zapůjčit ve Sportovně relaxačním areálu v Hluboké nad Vltavou, stejně jako kolo, nebo koloběžku. Výlet po cyklostezce podél Vltavy na ferratu je pak možné spojit s návštěvou nedaleké zříceniny Karlova Hrádku.

Lodě na objednávku

Vyplout na vyhlídkovou plavbu na větší lodi je také možné, ale pouze pro skupiny. Provozovatelé lodních linek prozatím lodě nezazimovali, a tak si můžete objednat individuální plavbu pro 10 a více osob. Typicky je využívají skupiny přátel, nebo firemní akce. Informace o aktivitách na řece i kolem ní a kontakty na lodní dopravce naleznete na www.stezkavltavy.cz.

Malše žije do prosince

Zatímco na Vltavě sezona v říjnu končí, Malše v Českých Budějovicích žije až do prosince. Na lodi Svatá Rozálie se tak můžete vydat na tématické plavby ze slepého ramene v centru města. Každou druhou sobotu až do 6. listopadu jsou naplánované plavby s prohlídkou nejstaršího budějovického pivovaru Samson. Pohádkové plavby historickým centrem nebo Halloweenskou plavbu si pak užijí hlavně děti. Na období adventu jsou naplánovány takzvané plavby do Betléma. Rezervace jízdenek a informace o plavbách jsou dostupné na jednotném městském rezervačním systému CBSystem.

Dovolená se slevou

Zvýhodněné ubytování v jižních Čechách až o 30 % mohou zájemci využít díky slevovým voucherům, které je možné rezervovat na webu dovolena.jiznicechy.cz. U zapojených ubytovatelů tak mohou uplatnit slevu až 300 korun na osobu a noc. Akce platí do konce listopadu pro skupiny 2 - 6 osob při pobytu na 2 - 7 nocí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Stezka Vltavy, Vltava, voda, lodní doprava, Malše, Jihočeský kraj, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Týn nad Vltavou, advent, BUDĚJOVICKÝ MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR a.s., Betlém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední šance užít si plavby po Vltavě. Komory na objednávku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.