Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeský kraj má zasáhnout silný vítr. Místy může dosahovat síly orkánu

Část Jihočeského kraje má podle meteorologů zasáhnout během čtvrtka silný až velmi silný vítr. Dosahovat může rychlosti kolem 90 až 125 kilometrů za hodinu.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí od zítřejší deváté hodiny ráno až do sedmé hodiny večer pro celý Karlovarský, Plzeňský a Středočeský kraj. V Jihočeském kraji má velmi silný vítr zasáhnout České Budějovice, Český Krumlov, Prachatice, Vimperk, Strakonice, Vodňany, Písek, Blatnou, Týn nad Vltavou, Milevsko a Tábor.

Podle meteorologů může vlivem silného větru docházet k poškození stromů, budov a přerušení elektrického vedení. Komplikace mohou nastat také v dopravě.

„Lidé by měli zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Omezit by také měli pohyb venku i jízdy autem, nezdržovat se a neparkovat zejména v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů,“ uvedli meteorologové.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky výstraha, ČHMÚ, počasí, bouřky, Jihočeský kraj, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, České Budějovice, Český Krumlov, Středočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Tábor, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj má zasáhnout silný vítr. Místy může dosahovat síly orkánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.