Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPátek, 12. listopadu 2021, 09:29
Po dlouhé covidové době, kdy byly restaurace zavřené nebo byl jejich provoz omezen, i Střední škola a Vyšší odborná škola snížila své aktivity na veřejnosti. Od začátku tohoto školního roku se však opět rozjely všechny prezentační i gastronomické akce, na které byla škola zvyklá.
Už od září proběhlo ve škole i mimo ni mnoho akcí ve formě rautů, coffee breaků a občerstvení.
Ve dnech 4. – 6. listopadu se škola zúčastnila i výstavy Vzdělání a řemeslo. Spolu s partnerskou školou v Bad Leonfeldenu zde obě školy měly výstavní stánek a prezentovaly hlavně umění svých žáků. Na pořadu dne byly zdravé podzimní koktejly a drobné ochutnávky jako doplněk ke koktejlům. Umíchat koktejl nebo udělat palačinku si mohli i žáci ze základních škol, aby si vyzkoušeli, co je při studiu na škole čeká.
To, že se stánek školy opravdu líbil a dokázal zaujmout návštěvníky výstavy, dokazuje i druhé místo v soutěži o prezentaci školy, které škola získala v těžké konkurenci s ostatními.
Škola byla i garantem celostátní soutěže v krájení. Cílem této soutěže je prezentovat dovednosti kuchařů v tom, jak nakrájí předepsané suroviny a pak z těchto surovin připraví salát. I tady škola neponechala nic náhodě, na soutěž se pečlivě připravila a opět ve velmi těžké konkurenci získala první místo.
Jak říká ředitelka školy Mgr. Erhartová: „Radost z vítězství mají učitelé i žáci. Po dlouhé době mohli opět ukázat, že práce kuchaře je sice náročná, ale že je opravdu baví.“
Do vánočního času už mnoho týdnů nezbývá a zájem o pomoc na vánočních akcích je velký. „Všichni si přejeme, aby tento čas uběhl v poklidném režimu a aby omezení, která nás zřejmě čekají, úplně nezastavila možnost realizovat praxe školy v reálném pracovním prostředí,“ dodala ředitelka.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.