Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Advent a Vánoce na Hluboké budou stát za to

PR článek

V rámci již pátého ročníku Andělské Hluboké připravila radnice a řada dalších organizátorů bohatý program plný kulturních, společenských a církevních akcí. Startují Svatohubertskou mší a rozsvěcením vánočního stromu na první neděli adventní 28. listopadu a skončí poslední prohlídkou jesliček v kostele svatého Jana Nepomuckého v neděli 2. ledna.

„Zvláště o adventu máme přirozenou potřebu potkávat se, podat si ruku, sdílet zážitky. Proto také u nás na Hluboké vznikla tahle krásná tradice. Žijeme ale obtížnou dobu a víc než kdy jindy se dnes potřebujeme potkávat spíše s anděly než s čerty, potřebujeme vidět světlo na konci tunelu. Pevně proto věřím, že pátá Andělská Hluboká proběhne v pořádku, ke spokojenosti a radosti dětí i dospělých návštěvníků a že nám do ní nevstoupí žádná omezení. Byla by to určitě velká škoda, protože pro její úspěch jsme udělali maximum,“ soudí starosta Hluboké nad Vltavou a senátor Tomáš Jirsa.   

Novinkou letošní Andělské Hluboké je Svatohubertská mše v kostele sv. Jana Nepomuckého za doprovodu trubačů a chrámového zpěvu k uctění památky patrona myslivců svatého Huberta, jehož příběh má co říci i současníkům a odkazuje na význam myslivosti a mysliveckých tradic. Slavnostní mše spolu s průvodem a mysliveckými signály pořádá spolek Karlův Hrádek z.s. v neděli 28. listopadu od 13.30 hodin. Hlavními partnery akce je Lesní správa Hluboká nad Vltavou, Římskokatolická farnost Hluboká nad Vltavou, Cigar & Hunting Club, VAV development a Diana - 1. myslivecký spolek žen.

Již tradiční událostí je bezpochyby rozsvěcení vánočního stromu o první neděli adventní. „Po slavnostní Svatohubertské mši se mohou návštěvníci těšit i na další program na náměstí, který je po celý Advent pod taktovkou spolku Hluboká v pohybu. Symbolickým zahájením Adventu na Hluboké je již tradiční rozsvěcení vánočního stromu od 17 hodin. Stánky s občerstvením a vánočním sortimentem budou pro návštěvníky k dispozici na náměstí až do konce ledna. Vyvrcholením programu je Andělský průvod Masarykovou ulicí v sobotu 18. prosince. Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám s Andělskou Hlubokou pomáhají, a hlavně přeji nám všem pohodový a klidný předvánoční čas,“ říká radní a předseda komise cestovního ruchu a kultury Jindřich Soukal.   

Do Andělské Hluboké však patří i další akce významných partnerů města. „Patří sem tradiční akce Čerti nebo Štědrý den v ZOO, zimní prohlídková trasa zámku Hluboká, Advent v Muzeu lesnictví, myslivosti a rybářství Ohrada, vánoční koncerty pěveckého souboru Záviš a program Alšovka Advent v Alšově jihočeské galerii a další. Nelze opomenout ani Advent a Vánoce v hlubockém kostele svatého Jana Nepomuckého. Děkujeme všem organizátorům a partnerům za vytvoření kouzelné předvánoční atmosféry v našem městě,“ dodává koordinátorka projektu Lucie Jozová.   

„Rádi bychom také poděkovali partnerské Skupině ČEZ za partnerství v projektech Rozsvěcení vánočního stromu na Hluboké 2021 a Oranžového roku 2021 na Hluboké," dodala Jozová.

Kompletní program Andělské Hluboké 2021 naleznete na webu www.andelska-hluboka.cz, v prosincovém vydání Hlubockého zpravodaje, facebookovém profilu města.

Akce se budou konat v závislosti na aktuálních vládních protiepidemických opatřeních.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky advent, Vánoce, Hluboká nad Vltavou, program, Zámek Hluboká, vánoční stromek, Jan Nepomucký, kostel, myslivost, Tomáš Jirsa, Štědrý den, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Advent a Vánoce na Hluboké budou stát za to  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.