Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Studenti Česko-anglického gymnázia vysázeli v Suchém Vrbném deset lip

Deset nových stromů lip vysázeli včera v parku v Suchém Vrbném žáci budějckého Česko-anglického gymnázia. Jako patroni lípy sv. Jana Nepomuckého, která soutěžila v anketě Strom roku, získali grant v projektu Sázíme budoucnost a peníze, které lidé v rámci ankety poslali, vrátili zpět do Českých Budějovic. O zasazené stromy se budou i nadále starat.

Akce sázení stromů v parku v Suchém Vrbném byla vyvrcholením projektu Sázíme budoucnost, kterou organizuje Nadace Partnerství. Stejná organizace pořádala anketu Strom roku, do které byla přihlášena lípa sv. Jana Nepomuckého. Patrony lípy se stali žáci Česko-anglického gymnázia. 

„Ačkoli se českobudějovické lípě navzdory štědré podpoře našich občanů nepodařilo vyhrát, mohl ČAG získat grant v projektu Sázíme budoucnost a za peníze vybrané pro lípu nakoupit stromy pro park Suché Vrbné,“ vysvětlila Renáta Kollarczyková z kanceláře primátora. 

O to, aby se stromořadí stalo trvalou součástí města a za dlouhá desetiletí národní stromy utvářely charakter parku, se budou starat studenti gymnázia. „V rámci ekologického semináře budou o lípy nejen pečovat, ale také studovat, jak zarůstají jejich kmeny lišejníky, které jsou ukazatelem čistoty ovzduší v okolí,“ popsala hlavní organizátorka akce Nina Kubešová.

Ohodnoť článek

Foto Město České Budějovice, ČAG

Štítky Česko-anglické gymnázium, lípa, sázení, Strom roku, Sázíme budoucnost, Suché Vrbné, strom, anketa, Jan Nepomucký, České Budějovice, Nadace Partnerství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti Česko-anglického gymnázia vysázeli v Suchém Vrbném deset lip  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.