Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ježíšek naděluje taky v práci

PR článek

Druhá adventní neděle je téměř za námi a Vánoce se na nás řítí rychlostí F1. Prosinec bývá tradičně obdobím bujarých firemních večírků, které jsou příležitostí k poděkování zaměstnancům za celoroční práci i k týmovému sblížení. Už podruhé je to však jinak! Další vlna pandemie utlumila společenský život a spolu s ním i tato oblíbená setkání.

Nejinak je tomu i u budějovického Viscofanu, který tradičně připravoval mohutné předvánoční setkání pro všechny zaměstnance. „Doufali jsme, že letos budeme mít po roční přestávce opět možnost oslavit příchod vánočních svátků s našimi zaměstnanci. Bohužel to nevyšlo. I když nás to hodně mrzí, zdraví a bezpečnost každého z našich kolegů je důležitější,“ říká Martin Šilha, personální manažer Viscofanu. 

I přesto však většina zaměstnavatelů nechce připravit své zaměstnance o poděkování a vánoční nadílku. Chystají pro ně proto drobné akce, vánoční dárky a nejrůznější speciální bonusy.

„Připravujeme menší akce v našem výrobním areálu, které lidi potěší, a zároveň minimalizujeme riziko hromadných setkání. Jako výrobci obalů na masné výrobky máme i vlastní certifikovanou výrobnu masných výrobků – AWETA. Spolu s kolegy z tohoto oddělení jsme zaměstnancům připravili v areálu stánky s výbornými párky v rohlíku a sekanou ve dvou verzích – klasickou a pizza sekanou,“ shrnuje předvánoční aktivity Martin Šilha.

Firma si pro své lidi připravila také několik vánočních dárků. Některé jsou už zažité a léta se nemění.

„U nás ve Viscofanu si ceníme práce každého jednotlivce stejně. Nelze říct, kdo je pro chod a úspěch firmy důležitější. Proto jsou jednotné taky vánoční dárky, které dostane každý, kdo u nás pracuje od brigádníka po vrcholového manažera,“ upřesňuje Šilha.

A o jaké dárky jde? Světový výrobce obalů na uzeniny obdarovává své zaměstnance už několik let štanglí prémiového loveckého salámu. Je velmi oblíbený a Vánoce ve Viscofanu si bez něj už asi nikdo neumí představit. K Vánocům bez pardonu patří ryba, zvláště tady na jihu Čech. Poukázka na rybu dle vlastního výběru je dalším z dárků, který zaměstnanci pravidelně dostávají. Také vánoční čokoládová kolekce je už dlouholetou tradicí.

„To ale zdaleka není všechno. Každoročně doplňujeme dárek ještě dalšími hodnotnými předměty. V minulosti to byly například termohrnky, osušky, nebo termo nákupní košíky,“ doplňuje výčet Martin Šilha.

Co je obsahem letošního dárku ale ještě nechce prozradit. Připravil by kolegy o překvapení, které k Vánocům také patří.

Viscofan nezapomíná ani na bývalé kolegy, kteří si užívají zasloužené penze. „V normálních časech pozveme naše penzisty na slavnostní oběd. Popovídáme si, popřejeme a předáme jim vánoční dárky. Letos, stejně jako loni, bohužel musíme oběd vynechat a dárky jim zaslat,“ komentuje aktuální situaci Šilha.

Zkrátka nepřijdou ani externí pracovníci. Viscofan se prezentuje jako rodinná firma, a proto malým dárkem potěší také zaměstnance externích firem, které se starají o pracovní oblečení, závodní stravování, svoz odpadu nebo technickou údržbu.

„Vánoce jsou obdobím, kdy by se lidé měli zastavit a uvědomit si, za co jsou vděční. My jsme vděční za to, že jsme uplynulé dva roky zvládli, aniž bychom museli propouštět, udrželi jsme zaměstnance v bezpečí, a navíc ještě dokázali navýšit objem výroby. Na své lidi jsme hrdí a nesmírně si vážíme jejich nasazení i ve ztížených podmínkách,“ zakončuje ředitel Viscofanu CZ, Miloslav Kamiš.

Přejeme všem šťastné Vánoce a zdravý rok plný lásky, přátelství, empatie i zdravého rozumu.
2020, 2021, 2022… do třetice už to musí vyjít!

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Viscofan, Vánoce, Ježíšek, dárky, Formule 1, advent, vánoční dárky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ježíšek naděluje taky v práci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.