Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sex ve městě se vrací, ale bez Samanthy, větší pozornost by si zasloužil film s Bullockovou

Nejočekávanější novinkou tohoto týdne je bezesporu pokračování hitu Sex ve městě. To ale není vše, co streamovací služby přinášejí. Dále je tady třeba drsný Santa Claus s pistolí a s tváří Mela Gibsona nebo drama s čerstvě propuštěnou vězenkyní Sandrou Bullockovou.

V nemilosti

Z poslední spolupráce Sandry Bullockové s Netflixem byl velký hit, kdy se snímek Birdbox stal nejsledovanějším filmem na streamovací službě. Není divu, že se tato oboustranně úspěšná spolupráce opakuje. Bullocková se vrací v sociálním dramatu podle britského filmu Unforgiven. Bude z toho podobný úspěch jako minule?

Režisérka Nora Fingscheidtová má na kontě již úspěšné emotivní drama Narušitel systému, takže těžké životní příběhy jí nejsou cizí. Ruth (Bullocková) zabila šerifa. Odpykala si trest, propustili ji za dobré chování a teď se snaží začlenit zpátky do života mimo věznici. Jenomže šerif měl dva syny a jeden z nich nemůže její propuštění na svobodu překousnout.

Film krásně zachycuje bezmocnost a zoufalost Ruth zapojit se do chodu společnosti, na čemž má podíl hlavně skvělá Bullocková. Její postava dostala sociální bydlení, na pokoji jsou s ní tři pochybné existence na dvou palandách, snaží se najít si práci a vyrovnat se s démony minulosti a napravit, co v životě zpackala. Ti, kterým byla dlouhá léta trnem v oku, jí však házejí klacky pod nohy. Ruth se však nevzdává a pouští se do pátrání po rodině a malé sestře, kterou opustila.

V nemilosti sleduje zničenou ženu, která si mnohé trápení způsobila sama, skrze flashbacky se dovídáme, jak to vlastně všechno bylo a že nic není černobílé. A to ani výkon Sandry Bullockové, která je nosným pilířem snímku a byla pro postavu Ruth skvělou volbou. Film je na Netflixu s českým dabingem.

Zdroj: Netflix

Navždy spolu

S příchodem vánočního času také stoupá zájem o romantické filmy. A ač se romantické drama Navždy spolu neodehrává na sklonku prosince, jde o kouzelný film, který zahřeje u srdce, dojme a možná nejednoho diváka i rozpláče. Leo a Paige se seznámili před čtyřmi lety, jsou zamilovaní a jejich lásce nic nestojí v cestě. Jednoho večera ale do jejich auta narazí náklaďák, Paige si vážně poraní hlavu. Naštěstí se z umělého spánku probudí. Jenomže si události z posledních let nepamatuje.

V hlavních rolích se blýskli Rachel McAdamsová a Channing Tatum. McAdamsová není na poli romantických filmů nováčkem a v roli zmatené dívky, která se snaží znovu si na vše vzpomenout, je roztomilá. Postupně si vybaví rodiče, přátele, jen Leo je pro ni pořád cizí člověk. Ten se ale nevzdává a snaží se získat srdce Rachel, kterou nadevše miluje. Jestli oba skončí Navždy spolu zjistíte na Netflixu, kde je film nově ke shlédnutí, a i když jde o starší kousek, drží se nyní v top desítce nejsledovanějších pořadů českého Netflixu.

Zdroj: Columbia pictures industries

Tlusťoch

Santa Claus už měl na filmovém plátně spoustu podob. Tvář Mela Gibsona mu však ještě nepříslušela. Nenechte se ale zmást, tohle není zábavný film pro celou rodinu. Zábavný teda je, ale spíše pro dospělé diváky. V tomto snímku na tom totiž Santa není nejlíp a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Současně se mu chce pomstít dvanáctiletý chlapec, který od něj dostat uhlí. A tak si na něj objedná nájemného vraha.

Klasických vánočních filmů jsou mraky, pohádek taktéž, proč si nepustit něco ujetého? Co na tom, že se tvůrci utrhli z řetězu a dali Santovi do ruky pistoli. Nebo že se filmu zdaleka nedožijí všichni protagonisté. Žánrově spadá Tlusťoch někam mezi thriller a akční komedii, ačkoliv celkový dojem z filmu je jen těžko popsatelný. A nebojte, velkolepé akční finále vás nenechá chladnými.

Zdroj: Saban films

A jak to bylo dál...

Po úspěšném seriálu a méně úspěšných filmech se Carrie, Charlotte a Miranda opět vracejí na scénu. Tentokrát ovšem poprvé bez Samanthy, jejíž představitelka Kim Cattrallová odmítla v roli pokračovat. Na režisérskou židli usedl opět Michael Patrick King a ústřední trio divákům ukazuje, jak zvládají padesátnice moderní život v New Yorku.

Nezvládají. Ale ony ho moc nezvládaly nikdy. Už při prvním posezení u stolu zjistíme, že se u postav toho moc nezměnilo (s výjimkou absence Samanthy). Ač zestárly, řeší stále podobné věci týkající se nejen svého sexuálního života, ale třeba i jejich dětí. Pokud vám sebestředné chování vadilo už více než před dvaceti lety, nezoufejte, ani tady se nic nezměnilo. Miranda se snaží být cool a Cynthia Nixon je z hereček nejpřirozenější. Což není v konkurenci teatrální Sarah Jessicy Parkerové a vybotoxované Kristin Davisové, jejíž Charlotte kulí oči ostošest, aby na tváři vykouzlila „přirozený“ výraz.

Doba se ale změnila. Carrie má podcast, s nadšením postuje na svůj Instagram fotky náhodných kolemjdoucích, jejichž styl ji zaujme. Doba si také žádá doplnit postavy tmavé pleti a sexuálních menšin. A diváci si žádají vysvětlení, co se stalo s postavou Samanthy. Je dobře, že tvůrci nepředstírají, že Samantha nikdy neexistovala nebo ji dokonce nezabili. Poté, co přestala pracovat s Carrie ji přestěhovali do Londýna, zároveň z ní udělali potvoru, která se svým bývalým kamarádkám už ani neozve, ani neodpoví na zprávy. Zdánlivě nerozlučná přátelství prostě nevydrží věčně.

A jak to bylo dál... pro Carrie, Charlotte a Mirandu ale přichystalo i několik situací, které jim život obrátí naruby. Série má našlápnuto (v rámci možností) důstojně zakončit dějové linky kamarádek, ale už stačilo. Deset dílů a konec. Další nastavování by nemuselo dopadnout dobře. Oproti filmům se ale jedná o mírné zlepšení, fanoušci seriálu tedy už můžou rozkliknout HBO GO, kde každý týden přibydou nové díly.

Zdroj: HBO MAX

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Netflix, HBO MAX, Columbia Pictures Industries, Saban films

Štítky filmové tipy, Netflix, hbo go, seriál, film, Sandra Bullock, Sex ve městě, Santa Claus, Mel Gibson, Nora Fingscheidt, Miranda, Bird Box, A jak to bylo dál..., Rachel McAdamsová, Channing Tatum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sex ve městě se vrací, ale bez Samanthy, větší pozornost by si zasloužil film s Bullockovou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.