Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bosch posiluje oddělení vývoje softwaru. Nabízí příjemné prostředí i práci na zajímavých projektech

PR článek

Kromě jiného programují aplikace, které využívají jejich kolegové po celém světě. Zaměstnanci IT oddělení společnosti Robert Bosch v Českých Budějovicích mají za sebou řadu úspěšných projektů a nyní do svého týmu nabírají nové kolegy. Ti se mohou v příjemném prostředí naplno rozvíjet.

Stávající tým potřebuje nové posily na pozice vývojář softwaru či programátor. „Bavíme se o jazyku PHP, s nímž pracuje jedna naše skupina. Druhá používá jazyky Java a Python. Protože máme mnoho požadavků od našich zákazníků, potřebujeme rozšířit tým o kolegy se znalostmi těchto programovacích jazyků,“ popisuje Pavel Srnský z IT oddělení.

Ten sice pracuje v IT oddělení, ale do firmy nastupoval do týmu, který se věnoval vývoji palivových čerpadel. „Po roce mi firma nabídla pozici testovacího inženýra. Já si tehdy začal dodělávat magisterský obor, díky čemuž jsem si uvědomil, že bych se rád věnoval IT. Věděl jsem, že přestupy v rámci firmy jsou možné, a tak jsem odešel na podporu IT,“ vzpomíná Srnský.

Pavel Srnský

Po více než dvou letech se chtěl Pavel Srnský posunout na pozici programátora, což se mu také podařilo. „Nějaký čas mi trvalo, než jsem se zapracoval. Našel jsem tu ale skvělý kolektiv a kolegové mě naučili věci, které jsem neuměl,“ líčí Srnský a dodává: „Ať přijdu za kýmkoliv, tak si na mě dotyčný čas udělá.“ 

Aplikaci, kterou vyvíjel, používá přes 65 tisíc lidí

Pavel Srnský vnímá jako velkou výhodu, že zaměstnanec dostává na starosti vlastní projekty. Sám začal v roce 2020 pracovat na aplikaci pro task management řízení projektů. Aplikace vyvíjí oddělení pro kolegy v Budějovicích i pro ostatní pobočky Bosch po celém světě. Tu, na které pracoval Srnský, dnes používá 65 tisíc lidí.

V Budějovicích vznikla také aplikace Leepa. Ta se stará o správu laboratoří, testování vzorků či objednávání zkoušek. „Tam je nyní zhruba 160 zaregistrovaných laboratoří. Je to o tom, že si mezi sebou mohou poptávat, co dané místo může nabídnout za službu,“ shrnuje Srnský. 

IT oddělení společnosti Robert Bosch v Českých Budějovicích

Před časem programátoři z jihu Čech představili také nástroj Výrobní Informační Portál, zkráceně VIP, jenž umožňuje sbírat a zpracovávat data z výroby, což přispívá k zachování vysokého standardu kvality výrobků.

Na oddělení se mohou zaměstnanci rozvíjet

Firma nyní hledá osm nových softwarových vývojářů. Případní zájemci se mohou těšit mimo jiné na skvělý kolektiv. „Máme tu dobrou partu a příjemné pracovní prostředí. Uchazeč o práci nemusí znát všechno, s tím ani nepočítáme. Pochopitelně ho zaškolíme a zkušení kolegové si vždy udělají čas, když někdo potřebuje s něčím pomoci,“ ubezpečuje Srnský.

„Práce je tady velmi pestrá. Řešíte nejrůznější projekty a dostanete se i k samotné výrobě, takže to není jen o programování. Budoucí kolega může mimochodem přijít se svým řešením, které se tady ještě nevyužilo, a může se mu věnovat. Je možné se tady rozvíjet. Pro řízení našich úkolů používáme agilní metodiku, konkrétně Scrum,“ dodává Srnský.

Případní zájemci o práci se mohou těšit mimo jiné na příspěvek na penzijní připojištění, 13. a 14. platy nebo 25 dní dovolené. Firma nabízí také různé formy odborného rozvoje. Kromě toho čeká IT oddělení v letošním roce stěhování do nových prostor v hlavním areálu firmy v Českých Budějovicích. Samozřejmostí je ale i využívání home office. 

Zaujala vás práce ve společnosti Robert Bosch? Chcete pracovat v příjemném prostředí a rozvíjet své schopnosti? Volné vypsané pozice najdete ZDE

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bosch, České Budějovice, práce, zaměstnání, IT, Robert Bosch GmbH, projekt, programátor, Java, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bosch posiluje oddělení vývoje softwaru. Nabízí příjemné prostředí i práci na zajímavých projektech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.