Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský krajský investiční fond rozdělí mezi obce 232 milionů

Jihočeský kraj pro letošní rok přidá peníze do investičního fondu, z něhož podporuje konkrétní projekty obcí. Místo loňských 200 milionů korun nyní rozdělí mezi žadatele 232 milionů. Řekl to jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Krajský investiční fond, který loni podpořil tři desítky akcí, přispívá obcím a městům na investice do veřejné služby, školství, sportu, kultury či společenského života.

„Byly projekty, kde obce kombinovaly finanční podpory od státu, ze svého vlastního rozpočtu i z našeho krajského fondu. Takže najednou tady vyrostly stavby pomalu za miliardu, které by se nikdy nedaly realizovat. Jsme rádi, že se fond osvědčil a že skvěle funguje a těšíme se na další projekty, které kraj podpoří, aby se Jihočechům žilo lépe,“ uvedl hejtman Martin Kuba (ODS).

Dodal, že fond loni například uvolnil peníze na rekonstrukci kuchyně a jídelny základní školy v Trhových Svinech na Českobudějovicku, rekonstrukci kulturního domu Včelná na Českobudějovicku, rozšíření Domova pro seniory v Milevsku na Táborsku, nebo stavby mateřských škol ve Vlastiboři na Táborsku a v Katovicích na Strakonicku. Žádosti mohou letos zájemci podávat krajskému úřadu od 19. ledna.

„Velmi nás těší, že je o podporu z krajského investičního fondu velký zájem. Po vzniku naší koalice jsme si jako jednu z priorit stanovili to, že chceme pomoci obcím a městům s konkrétními projekty a na ty uvolňovat peníze. Proto jsme krajský investiční fond zřídili,“ dodal Kuba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, hospodářství, Jihočeský, investiční fond, Jihočeský kraj, projekt, Martin Kuba, peníze, ODS, okres České Budějovice, okres Tábor, Včelná, Katovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský krajský investiční fond rozdělí mezi obce 232 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.