Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skiareál Lipno má perfektní podmínky pro lyžaře a chystá na víkend zábavu na svahu i mimo něj

PR článek

Perfektní podmínky pro zimní sporty jsou právě teď ve Skiareálu Lipno. Na sjezdovkách leží více než 70 cm technického i přírodního sněhu, v provozu jsou všechny čtyři lanovky i všechny pojízdné koberce ve výukovém hřišti Foxpark. Lyžování bez front na téměř 10 km upravených sjezdových tratí, testování lyží Rossignol a Dynastar, Vodnický víkend s kapelou Rybníkáři i lyžařské závody pro hendikepované sportovce za účasti stříbrného medailisty z Tokia Arnošta Petráčka. Takový bude nadcházející víkend v největším skiareálu na jihu Čech.

O tom, že je Skiareál Lipno ideální destinací pro rodiny s dětmi se všichni budou moci přesvědčit také o nadcházejícím víkendu. Pro lyžaře všech kategorií, začátečníky i pokročilé bude připraveno téměř 10 km sjezdových tratí všech obtížností. Od těch mírných až po více náročné. Pro úplné začátečníky bude k dispozici výukové hřiště Foxpark, které slouží všem lyžařským nováčkům, a to zcela zdarma. Těm, kteří rádi zkouší nové věci udělá jistě radost bezplatné testování lyží značky Rossignol a Dynastar. K dispozici budou na horním náměstíčku u výstupu z lanovky Lipno Express, a to v sobotu i v neděli od 8.30 do 16 hodin, tedy ve stejný čas, kdy je provozu také celý lipenský lyžařský areál. „Během akce bude nejen možné si zapůjčit lyže různých značek a druhů, ale také si užít zábavu s profesionálním DJ i známou tváří Jana Antonína Duchoslava,“ informuje tisková mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová a dodává, že večerní lyžování je možné denně od 18 do 21 hodin.

Na svazích lipenského areálu se bude v neděli konat také lyžařský závod Český pohár open race pro hendikepované sportovce, který pořádá Český para sport. Na sjezdové trati Promenádní, která bude z důvodu konání závodů pro veřejnost uzavřena, budou v sobotu probíhat tréninkové jízdy a v neděli se pak bude konat samotný závod. Cílem je přivést k zimním sportům a lyžování více lidí s hendikepem, rozšířit tak členskou základnu lyžařů a vytipovat ty, kteří by se mohli posunout na mezinárodní úroveň. Na startu uvidíme 25 sportovců včetně stříbrného medailisty v plavání z Tokia Arnošta Petráčka. Výkony sportovců pak ocení další Jihočech, předseda Českého paralympijského výboru, Zbyněk Sýkora.

Skvělé sněhové podmínky pro další zimní sporty nabízí běžkařský areál Běžky Pasečná, kde jsou aktuálně k dispozici upravené tratě v celkové délce 51 km, a to jak na české, tak na rakouské straně. Tratě jsou upravené k bruslení i pro klasický způsob. Kde však bruslení zatím stále možné není, je právě na hladině Lipna. Síla ledu zatím není dostatečná a není bezpečné na něj vstupovat.

Vodnický víkend s Rybníkáři

V sobotu i v neděli ožije Lyžařské náměstí vodou a vodníky. Oblíbená hudebně divadelní kapela Rybníkáři bude bavit děti i dospěláky svým vodnickým programem. V sobotu se můžeme těšit na pohádku Vodnická škola, kde se ocitneme přímo ve vyučování opravdové školy a staneme se spolužáky dvou vodníků – Dušičková a Puškvorecký, kteří nejsou úplnými premianty a budou potřebovat pomoc třeba v hodině přírodovodovědy, cizího jazyka nebo tělocviku. V neděli se pak rozjede pravá Vodnická pestráda. Obě akce se konají za každého počasí v krytém stanu na lyžařském náměstí před restaurací Stodola od 13 hodin. Kdo by si chtěl zpestřit i dopolední lyžování, může s dětmi navštívit od 9 do 10.30 hodin tvořivou dílničku lišáka Foxe v restauraci Stodola.

Součástí Skiareálu Lipno je také Stezka korunami stromů, která má otevřeno i v zimě, a to každý den od 10 do 16 hodin. Při dobré viditelnosti z ní zahlídnete i vrcholky Alp vzdálené až 200 km.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Skiareál Lipno, Lipno, sjezdovky, program, kultura, lyžování, Vodní nádrž Lipno, lyžař, lyže, zimní sport, Arnošt Petráček, Tokio, Česko, Český paralympijský výbor, z.s., Jan Antonín Duchoslav, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Lipno má perfektní podmínky pro lyžaře a chystá na víkend zábavu na svahu i mimo něj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.