Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na Šumavě dnes ráno naměřili minus 23,3 stupně Celsia

Na Šumavě dnes nad ránem klesly teploty pod minus 20 stupňů Celsia. Nejnižší hodnotu naměřili meteorologové na stanici Perla poblíž Kvildy na Prachaticku, kde bylo minus 23,3 stupně Celsia.

„Na šumavském Březníku bylo minus 22 stupňů. Ale v nižších polohách v kraji se teploty pohybovaly většinou kolem minus osmi stupňů Celsia,“ uvedla Eva Plášilová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

V následujících dnech se podle ní nedají podobně nízké hodnoty příliš očekávat, což zapříčiní oblačnost. „To by mělo platit do pátku, do kdy zatím předpověď vidíme,“ řekla.

Zatím nejchladnější noc letošního roku na jihu Čech byla z 11. na 12. ledna. Meteorologové tehdy po ránu naměřili opět na stanici Perla minus 27,3 stupně Celsia, na Březníku pak bylo minus 27,2 stupně Celsia.

Dnes mohou teploty na jihu Čech vystoupat k devíti stupňům Celsia. „Bude skoro jasno až polojasno, večer dojde k přibývání frontální oblačnosti. Nejvyšší denní teploty šest až devět stupňů Celsia, na východě kraje a na horách tři až šest stupňů Celsia,“ sdělila Plášilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Šumava, počasí, jihočeský kraj, jižní čechy, mráz, zima, stupeň Celsia, okres Prachatice, Kvilda, Česko, Březník, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavě dnes ráno naměřili minus 23,3 stupně Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.