Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Od úterý se zatáhne a bude pršet. Týden bude ale nadprůměrně teplý

Nadcházející týden bude teplotně nadprůměrný a větrný. Nejtepleji bude ve čtvrtek, kdy mohou teploty vystoupat až k 15 stupňům Celsia. V dalších dnech se zatáhne a na většině území bude pršet, nejvíce ve čtvrtek. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí a ranních informací na facebookovém profilu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Úterý a středa bude podle meteorologů ve znamení přecházení jednotlivých frontálních systémů. V úterý očekávají od západu postupně místy přeháňky nebo slabý občasný déšť, nad 900 metrů nad mořem bude sněžit. Ve středu bude pršet na většině území, ve čtvrtek pak vydatněji i na horách, v závěru dne bude v polohách nad 1000 metrů nad mořem sněžit.

Druhá polovina týdne bude větrná, nejsilnější vítr bude foukat ve čtvrtek, nárazy větru budou v nížinách až 90 kilometrů za hodinu, na horách i kolem 110 kilometrů za hodinu. V pátek vítr jen nepatrně zeslábne, pak už by tolik foukat nemělo.

Nejtepleji bude v následujícím týdnu ve čtvrtek, kdy se budou nejvyšší denní teploty pohybovat mezi devíti až 13 stupni Celsia, na jižní Moravě mohou vystoupat až k 15 stupňům Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, ČHMÚ, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od úterý se zatáhne a bude pršet. Týden bude ale nadprůměrně teplý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.