Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si jarní prázdniny ve Skiareálu Lipno a oblíbený karneval na lyžích

PR článek

Jarní prázdniny startují na českokrumlovsku a českobudějovicku již tento víkend a jak nejlépe je začít než oblíbeným karnevalem na lyžích ve Skiareálu Lipno. Konat se bude už tuto sobotu od 11 hodin ve Foxparku a slibuje velkou zábavu s lišákem Foxem. Prázdninové lyžování na skvěle upravených 11 km sjezdových tratí zpestří také bezpečnostně preventivní akce s Policií České republiky.

Strávit jarní prázdniny aktivně, a navíc v krásné šumavské přírodě je možné ve Skiareálu Lipno. Všech perfektně upravených 11 kilometrů sjezdových tratí slibuje zábavu i aktivní relaxaci pro celou rodinu. Lipenské svahy jsou ideální pro začátečníky a děti, ale díky tomu že mají sjezdovky různou obtížnost si tu svou oblíbenou najdou i zkušenější lyžaři či snowboardisté. Ke sjezdovkám se nejlépe dostanete z centrální parkoviště, které je zcela zdarma. Pro příjezd do areálu je však také možné využít pravidelnou linku skibusu, který jezdí o víkendech a mimořádně také právě o jarních prázdninách, tedy od 28. února do 4. března denně. Vyjíždí v ranních hodinách z Českých Budějovic a s několika zastávkami po trase vás pohodlně dostane do skiareálu ihned po jeho otevření.  „Při využití dopravy skibusem a předložení jízdenky, je možné čerpat 30% slevu na skipas,“ připomíná tisková mluvčí skiareálu Olga Kneiflová a dodává, že není nutné s sebou vozit ani výbavu. Půjčovna Intersport rent, která se nachází hned vedle dopravního terminálu, vybaví děti i dospělé vším co na svahu potřebují.

Pro běžkování jsou připraveny tratě na Pasečné, kde je aktuálně k dispozici 12 km upravených běžkařských tratí na české straně a 26 km tratí na straně rakouské.

Rej masek na svahu i ve Foxparku a bezpečně na sjezdovce s Policií ČR

Oblíbený karneval na lyžích se bude konat ve Skiareálu Lipno už tuto sobotu 26. února. Na všechny čeká malování na obličej, výroba lišákových škrabošek či tradiční sjezd všech karnevalových masek po sjezdovce Jezerní. Právě na ten je sraz ve 12.45 h u výstupu z lanovky Lipno Express. Karnevalový rej ve Fox parku začíná už v 11 hodin. Slibuje velkou zábavu s lišákem Foxem a možnost vyhrát třeba i poukázku do cukrárny Povidloň.

Jarní prázdniny zpestří ve středu 2. března také bezpečnostně preventivní akce s Policií České republiky. Uniformovaní policisté budou ručním laserovým radarem informativně měřit rychlost sjíždějících lyžařů. Ta není na svahu nijak omezena, a tak se není třeba obávat pokut, je ale dobré si v rámci všeobecné bezpečnosti připomenout zásady bezpečného chování. Připraveny budou také soutěže o drobné dárky i kartičky s policejním sněhulákem, které připomenou dodržování lyžařského desatera.

Jarní prázdniny na Stezce či v bazénu

Strávit jarní prázdniny je možné nejen celodenním lyžováním. Na Lipně je každý den otevřena také Stezka korunami stromů, která slibuje jedinečný zážitek v každém ročním období. Při procházce do výšky 941 m.n.m. si užijete spoustu zábavy na adrenalinových zastávkách, dozvíte se zajímavé informace z říše ptáků a odměnou po vystoupání až na samotný vrchol, vám budou báječné výhledy na krajinu kolem Lipna. Otevřena je každý den od 10 do 16 hodin a ke vstupu je možné si udělat procházku nebo využít Stezkabus, který odjíždí v pravidelných intervalech z centrálního parkoviště. Vstupenku, stejně jako skipas, je možné zakoupit online na www.lipnocard.cz nebo v Klientském informačním centru.

Navštívit můžete také vodní ráj Aquaworld. Tam si odpočinout ve vířivce s výhledem na jezero nebo si zadovádět v bazénu s protiproudem. Otevřený je každý den od 10 do 21 hodin. Ve středu, pátek, sobotu a neděli je zde také možné prohřát a zrelaxovat své tělo ve finské sauně.

Ohodnoť článek

Štítky lyžování, Skiareál Lipno, lyže, jarní prázdniny, Vodní nádrž Lipno, zábava, Policie České republiky, svah, sjezdovka, okres Český Krumlov, Intersport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Užijte si jarní prázdniny ve Skiareálu Lipno a oblíbený karneval na lyžích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.