Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stovky úsměvů a krásných slov doprovodily sportovní klání seniorů v Prachaticích

PR článek

Na konci třetího únorového týdne proběhly v prachatickém Domově seniorů mistra Křišťana Zimní sportovní olympijské hry seniorů. Akce termínově navazovala na právě skončené ZOH v Pekingu a předcházela připravované Paralympiádě.

O program se staralo celkem dvacet dobrovolníků, samotných sportovních klání se zúčastnilo dvacet soutěžících. Na pěti stanovištích nešlo ani tolik o mimořádné výkony, vzdálenosti či časy, ale spíše o dobrou náladu a kouzelné úsměvy při společně strávených okamžicích a zdravé činnosti jak uvnitř domova seniorů, tak venku na čerstvém vzduchu. Akci navíc přálo krásné počasí. Hrál se hokej, curling, soutěžilo se v biatlonu včetně střelby a nechyběl ani slalom. Pro krasobruslení potřebovali soutěžící úbor, jak je to obvyklé při normálních soutěžích.

Velmi dobře zafungovala spolupráce Města Prachatice a Regionálního dobrovolnického centra pro Jihočeský kraj při hledání dobrovolníků pro tuto bohulibou akci. Kromě dobrovolníků se na programu podíleli místní skauti či jednotlivci a mediální partneři. „Bylo hezké sledovat mezigenerační vztah dětí a seniorů a akce byla příkladem, jak takové modely spolupráce mohou prakticky fungovat,“ hodnotil jeden z podporovatelů seniorských her Dalibor Uhlíř, autor a průvodce televizního magazínu Jihočeské víkendy. Ve výčtu spolupracujících organizací nesmí chybět DDM Prachatice, jehož žáci ručně malovali barevná označení jednotlivých stanovišť.

Seniorské hry obohatil také kulturní program, představily se Husinecké mažoretky. Nechybělo ani výborné pohoštění v kavárně domova. Akce měla také mediální podporu a reportáž bude možné sledovat ve zpravodajském bloku Televize jižní Čechy (JČ 1).
„Jsem rád, že Jihočeské víkendy mohou podpořit takovouto akci, protože sport je jedno z našich dlouhodobých a širokých témat, které nezahrnuje jen aktivní sportování mládeže a dospělých, ale také pohybové aktivity seniorů a tělesně postižených,“ doplnil smysl spolupráce Dalibor Uhlíř.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky domov pro seniory, Prachatice, olympijské hry, domov, Zimní olympijské hry 2022, paralympijské hry, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky úsměvů a krásných slov doprovodily sportovní klání seniorů v Prachaticích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.