Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Šumava zažila mrazivou noc, teploty klesly k minus 20 stupňům Celsia

Hluboko pod nulu spadly během noci teploty na Šumavě, zejména v oblasti Modravy. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bylo nejchladněji na Rokytské slati, kde přístroje naměřily minus 19,6 stupně Celsia. Tento trend bude nadále pokračovat. Přes den ale bude relativně teplo.

Velmi nízké teploty zachytila také stanice Perla poblíž Kvildy, kde klesla teplota na minus 18,5 stupně. Je tak zřejmé, že zima nás ještě zdaleka neopustila. Podobné počasí bude i v příštích dnech. Očekávat můžeme velmi chladné noci, naopak přes des se teploty mohou pohybovat okolo 10 stupňů. Většinou nás bude doprovázet jasná obloha.

„Počasí u nás bude v příštích dnech ovlivňovat tlaková výše nad východní Evropou a kolem ní bude do Česka proudit suchý vzduch od východu, postupně jihovýchodu. V důsledku toho nás čekají většinou slunečné dny a mrazivé noci s teplotami od -2 do -8 °C, ojediněle i nižšími. Naopak přes den se teplota v některých dnech dostane i nad 10 °C. Objeví se místa, kde se bude denní amplituda teplot pohybovat kolem 15 °C,“ shrnuli meteorologové.

Z měsíčního výhledu ČHMÚ vyplývá, že se v následujících čtyřech týdnech bude nadále postupně oteplovat. Zhruba v polovině března by ani noční teploty neměly klesnout pod nulu. Zatím nejchladnější noc letošní zimy připadá na 22. ledna. Nejnižší teplotu naměřili meteorologové na stanici Březník na Klatovsku, kde teplota spadla na minus 27,6 stupně Celsia. Podobné mrazy naměřili i na Kvildě, kde bylo minus 27,2 stupně Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, mrazy, ČHMÚ, Šumava, Modrava, předpovědi, nejchladnější noc, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Rokytská slať, Kvilda, Česko, Východní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumava zažila mrazivou noc, teploty klesly k minus 20 stupňům Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.