Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Českobudějovický dopravní podnik přepravuje uprchlíky zdarma

Českobudějovický dopravní podnik přepravuje v městské hromadné dopravě uprchlíky z Ukrajiny zdarma. Na cestování jim stačí pouze pas. Podnik tím chce pomoci uprchlíkům s dopravou při vyřizování potřebné administrativy po příchodu do republiky.

„Čeká je zde spousta zařizování, proto pro ně jízdy hromadnou dopravou zatím budou bezplatné. Revizorům se stačí prokázat pasem Ukrajiny,“ uvedl ředitel Dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Dopravní podnik už dříve vytvořil kyvadlovou linku, která jezdí z Českých Budějovic na letiště v nedaleké Plané. Tam se nachází asistenční centrum pro registraci uprchlíků.

„Řada z nich se na jih Čech dostala s pomocí dobrovolníků nebo hromadných prostředků. Na ty, kteří mají k dispozici vlastní vozy, můžou logicky dopadat ekonomické problémy a zdražování. S pravidelnou autobusovou linkou příchozím Ukrajincům zprostředkováváme nejen přístup k pomoci a nutným administrativním úkonům, ale také k samostatnosti a nezávislosti,“ uvedl Dolejš.

Českobudějovický dopravní podnik zajišťuje přepravu ve městě a v 15 obcích. Vozový park čítá 103 autobusů a 56 trolejbusů, které jezdí na 24 linkách. Obsluhují téměř 400 zastávek. Najedou ročně asi 5,5 milionu kilometrů.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMCB

Štítky ČR, Ukrajina, MHD, boje, České Budějovice, uprchlík, dopravní společnost, Česko, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovický dopravní podnik přepravuje uprchlíky zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.