Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Z jižních Čech dorazila do ukrajinského Lvova zásilka léků za 13 milionů korun

Do ukrajinského Lvova dorazila dodávka léků pro pacienty dětské psychiatrie a pro pacienty s cystickou fibrózou v hodnotě 13 milionů korun. Na přímou žádost ukrajinského ministerstva zdravotnictví ji zorganizoval ředitel Dětské psychiatrické nemocnice Opařany na Táborsku Michal Goetz ve spolupráci s advokátkou Barborou Dubanskou a dalšími organizacemi.

Léky jsou určené pro dětské psychiatrické pacienty Národní dětské nemocnice v Kyjevě a pro pacienty s cystickou fibrózou ve Specializovaném pediatrickém centru Západní Ukrajiny ve Lvově.

„Nesmírně si vážím ohromného nasazení a odolnosti při překonávání různých překážek, které naši partneři do celé věci vložili. Během deseti dní jsme zorganizovali logistické zázemí, nákup léků i finanční dary od donátorů," uvedl ředitel Dětské psychiatrické nemocnice Opařany na Táborsku Michal Goetz.

„Měli jsme samozřejmě i mnoho štěstí. Jedním ze zásadních šťastných okamžiků bylo zapojení paní advokátky Dubanské, která nás provedla spletí legislativy. Bez její ochoty, pozitivního nastavení a pohotovosti bychom to nedokázali. Jsem strašně rád, že jsme kolegy na Ukrajině nezklamali," dodal ředitel.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dětská psychiatrická nemocnice Opařany

Štítky Ukrajina, nemocnice, boje, Jihočeský kraj, Lvov, pacient, Dětská psychiatrická nemocnice Opařany, okres Tábor, Kyjev, Západní Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z jižních Čech dorazila do ukrajinského Lvova zásilka léků za 13 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.