Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Množství pervitinu v odpadních vodách Budějovic patří mezi nejvyšší v Evropě, zjistila studie

Nepěkné prvenství si podle poslední studie Evropského monitorovacího střediska pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA) připsala česká města. Podle výsledků měření za rok 2021 je nejvíce pervitinu v odpadních vodách v Ostravě, Brně, Českých Budějovicích a Karlových Varech.

Studie Evropského monitorovacího střediska pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA) zkoumala odpadní vody v přibližně 80 městech 25 evropských zemí. Zkoumala množství metamfetaminu, konopí, kokainu, amfetaminu a extáze.

Právě metamfetaminu, jinak také pervitinu, bylo v českých městech nejvíce. Na prvním místě se umístila Ostrava, kde bylo naměřeno 684 miligramů na 1000 lidí za den. Hned po Ostravě následovalo Brno a České Budějovice. Zde je podle studie 507 miligramů na 1000 lidí za den. Pětici měst uzavřely Karlovy Vary a Praha.

Nešlo ale o jedinou drogu, kvůli které se česká města do studie dostala. V odpadních vodách v Karlových Varech bylo také naměřeno vyšší množství konopí (123 mg). Prvním příčkám dominovala Barcelona a Amsterdam.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj EMCDDA, ČT24

Štítky studie, odpadní vody, pervitin, drogy, České Budějovice, odpadní voda, metamfetamin, Evropa, droga, Ostrava, Karlovy Vary, Brno, Praha, Amsterdam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Tak to máme zfetované ryby, vydry, nutrie, bobry a vůbec všechna zvířata žijící okolo řeky? A co protidrogová brigáda v ČB? Jaké tedy má úspěchy, když tu žije tolik feťáků? Nějak není slyšet, že by obden rozbili drogový gang a zatkli nějakého dealera.

Pondělí, 21. března 2022, 10:33Odpovědět

Množství pervitinu v odpadních vodách Budějovic patří mezi nejvyšší v Evropě, zjistila studie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.