Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena založila sbírku na pomoc malé holčičce. Její maminka zemřela při autonehodě

Kamarádka ženy, která tento týden ve středu zemřela při tragické dopravní nehodě na Strakonické v Českých Budějovicích, založila transparentní účet na pomoc její osiřelé dceři. Lidé tam mohou holčičce posílat peníze a alespoň částečně jí tak pomoci v těžké životní situaci. Před třemi lety přišla o tatínka.

Miroslava Vlčková o tom informovala na svém facebookovém profilu. „Byla to skvělá kamarádka, která kam vešla, tam zvonil její smích a pozitivní energie. Ale v první řadě to byla skvělá máma, která to neměla lehké. Má krásnou a talentovanou sedmiletou holčičku. Bohužel pochovaly tatínka před třemi lety,“ píše ve svém příspěvku.

Aby pomohla dítěti své kamarádky, rozhodla se, že založí transparentní účet. Na ten mohou nyní lidé posílat peníze. „Pojďme se prosím všichni spojit a pojďme aspoň trochu té dívce usnadnit život. Rodiče jí nikdo nenahradí, ale pojďme jí podpořit finančně a aspoň takto jí trochu ulehčit budoucnost,“ vyzývá Vlčková. K příspěvku se připojila také teta malého dítěte. „Moc děkuji všem za podporu, jako sestra Marti udělám pro její dceru maximum,“ píše v jednom z komentářů.

Příspěvek se na sociální síti setkal s velkou odezvou a sdílelo jej už více než pět stovek uživatelů. Někteří z nich se už do sbírky také zapojili. „Všem, kteří již přispěli, moc děkuji a děkuji všem, kteří jste mi psali a volali. Transparentní účet je tu, tak pojďme do toho,“ vyzývá na Facebooku Vlčková.

Zájemci o pomoc mohou přispívat na transparentní účet 4694110033/0800.

V Českých Budějovicích se od dnešního rána tvořily kolony. Dopravní komplikace způsobila tragická nehoda, která se stala na Strakonické. Úsek mezi sídlištěm Vltava a Scontem je již průjezdný. Řidiči ale musí ve městě i nadále počítat se zdržením.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky autonehoda, řidička, Budějce, dítě, sbírka, sirotek, transparentní účet, Miroslava Vlčková, České Budějovice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena založila sbírku na pomoc malé holčičce. Její maminka zemřela při autonehodě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.