Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Na Šumavě padaly teplotní rekordy. Meteorologové naměřili minus 17 stupňů

Na polovině meteorologických stanic na jihu Čech dnes klesly teploty pod rekordní minimum. Nejchladněji bylo na šumavské Horské Kvildě, kde meteorologové naměřili minus 17,6 stupně Celsia. Dosavadní rekord z roku 2015 pro 4. duben byl 15,4 stupně Celsia.

Další minimum výrazně překonala i stanice Hliniště na Prachaticku, kde dnes ráno teplota klesla na minus 15,4 stupně Celsia. Rekord z roku 2015 tam byl minus 11,9 stupně. „Nízké hodnoty jsme zaznamenali i v nižších polohách. Rekordy byly překonány v průměru o dva až tři stupně, což je celkem výrazné," uvedla Eva Plášilová z českobudějovické pobočky hydrometeorologického ústavu.

Dodala, že v nejbližších dnech nelze podobné hodnoty očekávat. Meteorologové však nevylučují, že se silnější mrazy ještě vrátí. „Přece jenom máme pořád duben, kdy se to může stát," řekla.

Podle předpovědi bude dnes přes den na jihu Čech pět až osm stupňů Celsia. Nejteplejší den v tomto týdnu bude zřejmě středa, kdy má být až 14 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Šumava, teplota, meteorologové, mráz, zima, rekordy, stupeň Celsia, Česko, Horská Kvilda, okres Prachatice, Hliniště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavě padaly teplotní rekordy. Meteorologové naměřili minus 17 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.