Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity se konal Den zdravotnických oborů

PR článek

Ve středu 6. dubna 2022 se na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (ZSF JU) konal Den zdravotnických oborů. Po dvouleté pauze zapříčiněné pandemií onemocnění covid-19, která výrazně omezila setkávání lidí, se tato akce, které se účastnily stovky studentů ZSF JU, stala mimo jiné znamením návratu k běžnému životu.

Den zdravotnických oborů zahájili v deset hodin dopoledne společně s děkankou ZSF JU Ivanou Chloubovou a rektorem Jihočeské univerzity Bohumilem Jirouškem ředitelé a zástupci managementu největších jihočeských nemocnic. Ve dvou největších přednáškových sálech ZSF JU společně poděkovali studentům za jejich nasazení a pomoc v době pandemie koronaviru. Ředitelé zároveň ve svých projevech vyjádřili spokojenost s kvalitou absolventů ZSF JU a pozvali studenty na individuální prezentace svých nemocnic.

Ty se konaly po slavnostním zahájení v učebnách ZSF JU. Studentky a studenti zdravotnických oborů se na jednotlivých stanovištích mohli blíže seznámit se zúčastněnými nemocnicemi z jižních Čech, jejich nabídkami pracovních míst i benefity, které tyto nemocnice svým zaměstnancům nabízejí.  

Den zdravotnických oborů je také důkazem, že se fakulta snaží pečovat o vztahy s klíčovými klinickými pracovišti – odborná praxe v nemocnicích je totiž pro zdravotnické obory zcela zásadní a tvoří velký podíl v celém studiu. „Vážíme si toho, že k nám přijeli ředitelé nemocnic a další členové vrcholného managementu. I oni vnímají, že je nutné být v osobním kontaktu, protože ne všechno lze vyřešit přes maily, telefony či setkání online. Samozřejmě jsme byli rádi, že během pandemie nám z nemocnic průběžně přicházelo velké množství pochval za práci našich studentů, kteří se v náročném období osvědčili,“ vysvětlila děkanka ZSF JU Ivana Chloubová.

V jihočeských nemocnicích nachází zaměstnání mnoho absolventů ZSF JU, takže Den zdravotnických oborů je pro vedení nemocnic vítanou příležitostí, jak studenty oslovit se svými nabídkami. Hlavním smyslem celé této akce je ale především upevnění vztahu fakulty s klientskými pracovišti: navzájem si upřesnit, co je třeba zajistit k tomu, aby výuka byla co nejkvalitnější a ZSF JU mohla do praxe posílat absolventy připravené tak, jak nemocnice potřebují. Zároveň s tím jde také o další prohloubení spolupráce v oblasti vědy a výzkumu. Toto setkání poskytuje fakultě i výbornou zpětnou vazbu. „Renomé fakulty se získává i tím, když nám ředitelé řeknou, že chtějí naše absolventy. Pokud jsou úspěšní, je to skvělá vizitka pro naši fakultu,“ dodala děkanka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Den zdravotnických oborů, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita, Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity, nemocnice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice, pandemie covidu-19, Bohumil Jiroušek, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity se konal Den zdravotnických oborů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.