Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letošní Travelcon se odehraje i přeshraničně

PR článek

Ve čtvrtek 21. dubna odstartuje již šestý ročník odborné konference cestovního ruchu Travelcon, kterou pořádá Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR). Konference se uskuteční ve dnech 21. a 22. dubna ve dvou sálech multikina CineStar v obchodním centru IGY v Českých Budějovicích, po dvou on-line ročnících opět prezenčně.

Program poběží paralelně ve dvou sálech, z nichž jeden bude kompletně zaměřen na oblast kulturních a kreativních průmyslů v synergii s cestovním ruchem. Dění v tomto sálu se odehraje v rámci přeshraničního projektu „Kultura mezi Dunajem a Vltavou – konference“, podpořeného z Fondu malých projektů Rakousko-Česká republika, a JCCR jej připravuje společně s partnerskou organizací Linz Tourismus. Významným hostem konference bude ředitel Linz Tourismu Georg Steiner, který odpoví na otázku, co přinesl Linci titul Evropského hlavního město kultury – tedy titul, o který se na rok 2028 uchází i město České Budějovice. Účast přislíbili také organizátoři budějovické kandidatury. Záštitu nad „česko-rakouským“ sálem převzal 1. náměstek hejtmana Jihočeského kraje František Talíř.

Konference tradičně přinese i inspiraci v podobě zajímavých a úspěšných přeshraničních projektů, příklady rekonstrukce památek, nově vzniklé muzejní expozice nebo i zajímavé kulturní akce.  „Chceme, aby Travelcon neustrnul na teoretické rovině, ale aby byl přínosný i pro diváky, kteří reálně pracují a podnikají v oblasti kulturních a kreativních průmyslů,“ zdůraznil ředitel JCCR Petr Soukup.

Program konference je simultánně tlumočen do německého jazyka.

Registrovat na konferenci je možné na webových stránkách Travelconu.

Konference Travelcon je realizována v rámci projektu „Kultura mezi Dunajem a Vltavou – konference“, číslo projektu KPF-01-325. Projekt je financován dotací z Programu INTERREG V-A Rakousko-Česká republika.

Ohodnoť článek

Štítky Travelcon, Jihočeská centrála cestovního ruchu, cestovní ruch, turismus, konference, projekt, České Budějovice, Cinestar, Dunaj, Vltava, Georg Steiner (Politiker), František Talíř, Petr Soukup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní Travelcon se odehraje i přeshraničně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.