Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pojďte zadarmo na mezinárodní pivní festival

PR článek

Na 30 pivovarů a minipivovarů, 5 rockových kapel, 1 DJ i tradiční návštěvnické soutěže – to je 32. ročník Mezinárodního pivního festivalu 2022. Letos proběhne opět v pavilonu T1. Vstupenky je možné koupit pohodlně online, ale rovněž na pokladnách v areálu Výstaviště po oba dva dny festivalu.

Odborné degustace

Mezinárodní pivní festival začíná vždy o několik dní dříve a to odbornou neveřejnou degustační částí. Na Výstaviště do Českých Budějovic se sjedou kvalifikovaní odborníci jako jsou sládci, laboranti, vysokoškolští pedagogové z oboru a zástupci Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Přísným a certifikovaným postupem vybírají ta nejlepší piva, která pivovary do degustací přihlásí. Prestižního festivalu se každoročně účastní světoznámé nadnárodní pivovarnické koncerny, středně velké pivovary i menší řemeslné pivovary a minipivovary z České republiky a zahraniční. Ocenění Zlatá pivní pečeť 2022 je velmi uznávané ocenění, a díky němu se stal Mezinárodní pivní festival nejprestižnější pivním festivalem v České republice.  

Veřejná část / dvoudenní program

„Mezinárodní pivní festival je tradičně první akcí, kterou zahajujeme naši výstavní sezonu.  Výstaviště České Budějovice organizuje veřejnou část festivalu, která proběhne v pavilonu T1, a jsme hrdí, že se můžeme podílet na organizaci nejprestižnějšího pivního festivalu v České republice. Návštěvníci ochutnají piva od přibližně 30 pivovarů, 4 z nich mají na českobudějovickém Výstavišti dokonce svoji premiéru,“ říká předseda představenstva České Budějovice a.s. Mojmír Severin.

Až 30 pivovarů a minipivovarů rozloží své stánky v pavilonu T1. Letos návštěvníci v rámci festivalu ochutnají poprvé Novopacké pivo z malého nezávislého pivovaru v Nové Pace, pivo z malého rodinného pivovaru Na Čtyřce z Pelhřimova, pivo z experimentálního minipivovaru Proud z Plzně, které se vaří v areálu Plzeňského Prazdroje, anebo pivo z pivovaru Stráž ze Stráže nad Nežárkou. Kdo má doma svůj oblíbený půllitr, na který nedá dopustit a ze kterého mu pivo chutná nejvíc, může si ho sbalit s sebou. V pavilonu budou k dispozici samoobslužné ruční myčky.

MEZINÁRODNÍ PIVNÍ FESTIVAL 29. – 30. 4. 2022
pavilon T1 / kompletní program / facebook / instagram: @vystavistecb

Mezinárodní pivní festival začíná pro veřejnost v pátek 29. dubna v 16 hodin. Hudební program startuje o hodinu později, a to hned vystoupením originální českokrumlovské kapely HRAJETO, kterou tvoří 3 kluci; 2 mladí harmonikáři a jeden bubeník. Ve svém repertoáru mají nejznámější české i zahraniční hity. Vrcholem pátečního večera je plzeňská skupina Lucie revival hrající autenticky největší hity slavné kapely Lucie. Pauzu mezi kapelami vyplní budějcký DJ a moderátor Matyáš Palkovič, známý hlas největšího jihočeského rádia. V sobotu se brány Výstaviště otevřou už ve dvě hodiny, hudební program začne později. V půl čtvrté ovládne podium skupina Rozkrock, už přes 30 let stálice jihočeské hudební scény, v 21 hodin to rozbalí budějcká rocková kapela Denyho parťáci. DJ Matyáš Palkovič bude obsluhovat svůj mixážní pult od 19 hodin, a také zakončí celý festival. V pátek i v sobotu se areál uzavře v jednu hodinu po půlnoci.

Vstupenky jsou v prodeji už nyní na webu, na místě je bude možné zakoupit na pokladnách.

Soutěž o vstupenky na Mezinárodní pivní festival

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou dva čtenáři vyhrát dvě vstupenky na Mezinárodní pivní festival. Stačí jen do čtvrteční 10. hodiny správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Soutěž skončila! Výherci byli informováni.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Mezinárodní pivní festival, festival, pivo, výstaviště, pivovar, vstupenka, soutěž, pavilon, minipivovar, hudební skupina, Česko, České Budějovice, Státní potravinářská inspekce, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojďte zadarmo na mezinárodní pivní festival  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.