Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Království lesa na Lipně otevírá své brány

PR článek

Poslední dubnový den přinese na Lipně slavnostní otevření Království lesa. Brány lesního hřiště se otevřou v sobotu 30. dubna v 10 hodin. Maskot Rodinného areálu lišák Fox bude u vstupu vítat všechny příchozí návštěvníky společně s kejklířem Slávkem a na celý den je připraven bohatý program s mnoha zajímavými hosty. O zahájení se postará Gábina Partyšová.

Dlouhé čekání je u konce. V sobotu 30. dubna otevře Království lesa své brány a po zimním spánku znovu ožije a rovnou ve velkém stylu. Na programu je spoustu aktivit, při kterých se budou bavit děti i dospělí. Už od 10 hodin bude první letošní návštěvníky vítat lipenský maskot lišák Fox. Tentokrát si vezme na pomoc i kejklíře Slávka a děti hned dopoledne protáhnou společnou rozcvičkou. O slavnostní zahájení programu se v 11:30 hodin postará moderátorka, zpěvačka a herečka Gábina Partyšová. Po ní bude následovat hudebně divadelní a edukační show s Rarášky.

Odpolední program pak bude patřit kouzelníku Kubulovi se psem Edou, Ekopohádkám divadla Šůs a hudební show s Gábinou a Katkou – Hulahou. Během celého dne bude probíhat také celokrálovská hra „Tajné písmo zvířátek“, bublinový workshop a chybět nebude ani edukační stánek Jihočeské zoologické zahrady Hluboká nad Vltavou. Právě ta a její záchranná stanice jsou dlouhodobým partnerem lipenského království a společně pomáhají zraněným a nemocným zvířatům z volné přírody jižních Čech.

Nová, a ještě lepší nabídka občerstvení

Novinkou v Království lesa je letos ještě lepší nabídka občerstvení.  Nové menu sestavil šéfkuchař restaurace Stodola Michal Hruda a na své si přijdou všichni gurmáni. „Ti, kteří dávají přednost slaným pokrmům jistě ocení tradiční a dětmi oblíbený „kuřízek“, caesar salát i skvělé bao bun s trahnou kachnou a hoi sin omáčkou,“ představuje vybrané lahůdky z nového menu tisková mluvčí Rodinného areálu Lipno Olga Kneiflová. Zkrátka nepřijdou ani milovníci sladkého. Belgické vafle s ovocem, domácí koláče, horká čokoláda nebo královské nanuky z vlastní výrobny. To je jen malý výčet dobrot, které pro Království lesa připravil tým cukrárny Povidloň v čele s jejím šéfcukrářem Michalem Mandysem. „Zejména nanuky budou jistě v hledáčku dětí i rodičů. Všech šest originálních druhů pochází přímo z naší cukrárny a je připravováno z kvalitních surovin bez přídavků zbytečných přísad,“ doplňuje Kneiflová. Pistáciový Mecháček, vanilkový Lišák Fox nebo jahodové Lipenské srdíčko. Na ta o vše se mohou děti letos těšit.

Vstupenky na místě nebo online

Všichni, kteří se na zahájení sezony v Království lesa vypraví, si mohou zakoupit vstupenky z pohodlí domova na e-shopu lipnocard.cz. Tam se také registrují do věrnostního klubu a využívají pak nejen výhodnější vstupy do mnoha lipenských provozů, ale i další výhody u jiných partnerů. Vstupenky budou k dispozici také na místě. Prodávat se budou v Klientském informačním centru hned vedle centrálního parkoviště, nebo přímo u vstupu do Království lesa.

Před návštěvou Království lesa je možné vystoupat také na lipenskou dominantu Stezku korunami stromů. Ta slaví letos už desáté výročí a je oblíbeným cílem dospěláků i dětí. Právě k návštěvě obou míst je vhodné využít kombinovanou zvýhodněnou vstupenku, kterou lze také zakoupit na eshopu nebo na místě. Ke Stezce i do Království je možné si udělat procházku lesem nebo využít Stezkabus, který má svou zastávku přímo pod věží Stezky korunami stromů i téměř před vstupem do Království lesa. Pohodlně se tam dostanete také lanovkou Lipno Express, která jede stejně jako Stezkabus, přímo od centrálního parkoviště.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky království lesa, Lipno, zážitky, děti, les, Vodní nádrž Lipno, Gabriela Partyšová, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Království lesa na Lipně otevírá své brány  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.