Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přijďte se podívat, jak se dělá rádio

PR článek

Chcete vidět rozhlasovou práci zblízka? Český rozhlas České Budějovice otevře své prostory pro veřejnost v sobotu 14. května od 10 do 16 hodin. Bohatý program pro všechny generace tak naváže po dvouleté přestávce způsobené pandemií koronaviru na každoroční tradici setkání posluchačů s rozhlasáky.

Pro návštěvníky rozhlasové budovy U Tří lvů 1 v Českých Budějovicích jsou připraveny prohlídky vysílacích a hudebních studií, rozhlasového archivu, ukázky práce se zvukovým záznamem a bohatý doprovodný program. Připraveni zodpovědět dotazy posluchačů budou také autoři pořadů, moderátoři a redaktoři, jejichž hlasy se denně ozývají z vysílání na jihočeské frekvenci 106.4 FM.

„Vysílání českobudějovického studia Českého rozhlasu zní jihočeským rozhlasovým éterem už 77 let. Za tuto dlouhou dobu si získalo srdce desítek tisíc posluchačů a s jeho programem vyrostlo několik generací. A zatímco čistě regionální soukromá rádia pomalu mizí, Český rozhlas České Budějovice zůstává tradičním, respektovaným a důležitým jihočeským médiem,“ zdůrazňuje ředitel stanice Zdeněk Duspiva.

V rozhlasové kavárně se setkáte s kulinářem Petrem Stupkou, v činoherním studiu bude rozhlasový fotokoutek a děti se pobaví při zvukových hádankách se slovesnou dramaturgyní Martinou Touškovou. Společně s Mirkou Nezvalovou a Monikou Brýdovou si vyrobíte malý módní doplněk. Ve foyeru bude celý den k dispozici DAB+ poradna s největší výstavou digitálních rádiových přijímačů v České republice. A v neposlední řadě vás čeká bohatý kulturní program:

10.00 hodin    JR Big Band Václava Hlaváče
11.00 hodin    Beseda Zelené světy s Pavlem Chloubou
12.00 hodin    NEZMAŘI – jihočeská folková legenda
13.00 hodin    Beseda Máme rádi zvířata s Jitkou Cibulovou
14.00 hodin    Dětský pěvecký sbor Jitřenka
15.00 hodin    Rozhlasový swingový orchestr

Pokud si chcete vyzkoušet práci rozhlasového reportéra, rezervujte si do 12. května místo na rozhlasovém zpravodajském workshopu na emailu budejovice@cb.rozhlas.cz. Vyzkoušíte si nejen zpracování textu a práci v terénu, ale také živý vstup do vysílání.

Jak na závěr dodává vedoucí programu Martin Schuster, rozhlasáci posílají svou práci takzvaně do vzduchu, takže je vždycky příjemné setkat se s těmi, kteří ji z toho vzduchu chytají. A snad i rádi. „Jednak je člověk vidí coby konkrétní osoby, které mají tváře, hlasy i nějaká ta přání a postřehy, a jednak si každý z nás potvrdí, že to naše společné rozhlasové činění má i v době všech nových technologií smysl,“ dodává.

Nezapomeňte tedy v sobotu 14. května na Den otevřených dveří v Českém rozhlase České Budějovice mezi 10. a 16. hodinou a vezměte s sebou celou rodinu. Rozhlasáci se těší na viděnou.

Ohodnoť článek

Štítky Český rozhlas, rádio, den otevřených dveří, České Budějovice, pandemie covidu-19, studium, rozhlas, Martin Schuster, Český rozhlas České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte se podívat, jak se dělá rádio  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.