Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rovnocennost tváří je lidské právo, hlásá FEI Week. Letošní čtvrtý ročník se koná už příští týden

Rovnocennost tváří je lidské právo. To je heslem letošního ročníku Mezinárodního týdne rovnosti tváří (FEI week), jehož iniciátorem je celosvětové sdružení Face Equality International. To se snaží bojovat za lepší svět pro lidi s viditelnými odlišnostmi v obličeji. V Česku se organizace týdne už počtvrté ujal klub Be Treacher-Collins, jehož zakladatelkou je Eliška Staňková z Českých Budějovic. Letošní týden proběhne od 17. do 24. května, a to především na sociálních sítích, ale i Piknikem všech tváří na pražském Střeleckém ostrově.

„Síla kampaně je v jejím globálním působení,“ říká Eliška Staňková ze spolku Be Treacher-Collins. Letošní týden se koná od 17. do 24. května. „Kampaň běží především na sociálních sítích, ale i prostřednictvím offline akcí, besed ve školách a podobně. Během Mezinárodního týdne rovnosti tváří poukazujeme zejména na problémy s předsudky prostřednictvím zkušeností lidí, kteří žijí s jinou tváří, a setkávají se mimo jiné i se zneužíváním a projevy nenávisti na sociálních sítích,“ dodává Staňková.

Na sociálních sítích se mohou lidé zapojit prostřednictvím různých výzev nebo užitím speciálně vytvořených filtrů. „Na výběr je třeba ze celosvětové „selfie challenge“, která běží každý rok. Novinku je „reels challenge“. Návod, jak se připojit, najdou lidé na Instagramu Rovnost tváří CZ, SK, facebookové stránce Rovnost tváří nebo na webu,“ doplňuje Eliška Staňková.

Živé setkání proběhne 20. května od 15 hodin na Střeleckém ostrově v Praze, kde se bude konat Piknik všech tváří. „Cílem pikniku je především setkání lidí, předání zkušeností, ale i celkově strávený společný čas. Zúčastnit se může kdokoliv, koho naše iniciativa zajímá, bez ohledu na to, zda žije s viditelnou odlišností,“ dodává Eliška. 

Aktuální informace ke kampani, ale i o celé problematice se dozvíte na webu Rovnost tváří. Organizaci dlouhodobě podporují i slavné osobnosti jako je Tamara Klusová, Marek Lambora nebo Kateřina Pechová.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Archiv Elišky Staňkové

Štítky Mezinárodní týden rovnosti tváří, BE TCS, FEI week, Eliška Staňková, sociální síť, lidská práva, Střelecký ostrov, Česko, České Budějovice, Marek Lambora, Kateřina Pechová, Tamara Klusová, Instagram, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rovnocennost tváří je lidské právo, hlásá FEI Week. Letošní čtvrtý ročník se koná už příští týden  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.