Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jihočeské těžké tratě budou opět v jarním hávu

Předpověď počasí naznačuje, že návrat českokrumlovské soutěže do jejího tradičního termínu bude doprovázen také jejím tradičním májovým počasím. 49. Rallye Český Krumlov proběhne ve dnech 20. a 21. května 2022 a diváci tak tentokrát nebudou potřebovat zimní kabáty. Zdá se, že spíše obléknou pouze trička a k rychlostním zkouškám se tak vrátí ona pověstná jarní pohoda, to ale určitě nebude znamenat, že by to měli mít závodníci na trati rychlostních zkoušek výrazně jednodušší, než v listopadu.

Jihočeské tratě jsou dlouhodobě známé svou náročností, mnozí soutěžáci dokonce hovoří o tom, že jsou vůbec nejtěžší a zároveň nejkrásnější v republice. Ani tentokrát ze skladby nevypadla žádná z klasických rychlostních zkoušek, ta nejdelší malontská bude naopak prodloužena na úctyhodných téměř 28 kilometrů a po krátké pauze startuje opět v Pohorské Vsi. Na této vložce se ale bude závodit až druhý den – a tím bude sobota, soutěž se totiž opět vrací do oblíbeného formátu, při kterém budou mít posádky čas třeba i na večerní oslavu svých úspěšných výsledků, bude je totiž poté čekat volná neděle.

To ale předbíháme. Když nahlédneme do pátečního programu, najdeme v něm jednak dopolední shakedown a od šestnácté hodiny i superspeciálku na českobudějovickém výstavišti, kde bude opět jedno z center soutěže. Tím druhým je samozřejmě Český Krumlov se slavnostní startovní rampou v půvabné Jelení zahradě, kam posádky poprvé zavítají krátce po sedmnácté hodině. Poté už je čekají dvě klasické rychlostní zkoušky Rožmitál a Ján, přičemž první z nich se letos pojede od Vltavy vzhůru, druhá začíná v Blansku u Kaplice a až přímo ve Svatém Janu nad Malší bude mít své letošní finále. Tuto sekci absolvují závodníci podruhé i ve večerních hodinách, mezitím ale ještě jednou pojedou diváckou superspeciálku na výstavišti a v nedaleké servisní zóně budou moci vylepšit či opravit svá auta.

V sobotu si budou muset všichni trochu přivstat, aby stihli start těžké lesní rychlostní zkoušky Kohout, která je na programu krátce po deváté hodině ranní. Po ní čekají na posádky již zmíněné Malonty, a aby té náročnosti nebylo málo, trojboj završí zrádný test nad Rožmberkem, který se navíc pojede v opačném směru než vloni. Až potom si budou moci trochu vydechnout v servisní zóně, ještě předtím se ale opět musí na městské erzetě v Českých Budějovicích vyhnout všem nepříjemným obrubníkům. Po obědě pak přijde závěrečná sekce soutěže, na ní se bude definitivně rozhodovat o tom, kdo si z letošní 49. Rallye Český Krumlov odveze krásné poháry. Na jezdce budou opět čekat rychlostní zkoušky Kohout, Malonty a Rožmberk. Až poté si budou moci přijet do Jelení zahrady pro ocenění a hlavně pro úlevu z dosažení cíle. Ten je naplánován na šestnáctou hodinu, večer se pak v Jelence odehraje též oblíbené slavnostní předávání cen.

Novinky o všech chystaných akcích v českokrumlovském podzámčí budou průběžně zveřejňovány na oficiálních webových stránkách www.rallyekrumlov.cz.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Rallye Český Krumlov, rallye, závod, Český Krumlov, soutěž, Malonty, Pohorská Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské těžké tratě budou opět v jarním hávu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.