Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jih Čech zasáhnou silné bouřky s přívalovými dešti a kroupami, varovali meteorologové

Jižní Čechy mají dnes zasáhnout silné bouřky, informovali meteorologové. Výstraha platí od dnešních 18 hodin do pondělních dvou hodin ráno. Bouřky mohou doprovázet přívalové deště a kroupy.

Výstraha přes silnými bouřkami platí pro celý Jihočeský a Plzeňský kraj. Zasáhnout má ale také Karlovarský, Středočeský a Jihomoravský kraj a Vysočinu. Bouřky se mají objevovat od dnešní 18 hodiny do pondělní druhé hodiny ráno.

Podle meteorologů je mohou doprovázet přívalové deště, vítr o rychlosti až 70 kilometrů za hodinu a také kroupy. Menší toky se mohou v důsledku přívalových dešťů rozvodnit. 

Podle meteorologů hrozí zatopení podchodů, podjezdů nebo sklepů. „Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ varovali meteorologové. Lidé by měli být opatrní také při řízení aut. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, bouřky, meteorologové, počasí, přívalový déšť, Česko, bouřka, Jihočeský kraj, kroupy, Středočeský kraj, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jih Čech zasáhnou silné bouřky s přívalovými dešti a kroupami, varovali meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.