Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výstava Dobrodružství s technikou láká na vědu, technologie i řemesla

PR článek

Vyzkoušet si vědecké pokusy, řemesla či práci s technologiemi budou moci návštěvníci interaktivní výstavy Dobrodružství s technikou – tradiční akce Jihočeské hospodářské komory, která spolu s firmou Robert Bosch nechá hravým způsobem nahlédnout pod pokličku jihočeských firem i škol. Výstava se uskuteční 22. června, od 9:00 do 18:00, v pavilonu T1 na českobudějovickém výstavišti, pro děti i dospěláky je vstup zcela zdarma.

Výstava láká interaktivními stanovišti

„Poznat práci s 3D a virtuální realitou, roboty a technologiemi, osahat si programování, ovládání CNC strojů, nebo si zahrát laser game - to jsou jen některá ze stanovišť, která čekají návštěvníky na letošní interaktivní výstavě Dobrodružství s technikou,“ láká na tradiční českobudějovickou akci Luděk Keist, ředitel Jihočeské hospodářské komory (Jhk), která výstavu připravuje již šestým rokem, letos opět ve  spolupráci s generálním partnerem a významným zaměstnavatelem z regionu, firmou Robert Bosch. Na výstavě však nebude nouze ani o tradiční řemesla: „Děti i dospěláci si u stánků jihočeských firem a škol budou moci vyzkoušet také pekařinu, zjistí, jaké je to pracovat u kovářské výhně nebo si s našimi kolegyněmi ze Sdružení textil ušijí výrobky z látky,“ doplňuje Luděk Keist.

Technika a řemesla mohou být i zábava

Právě možnost nahlédnout pod pokličku jihočeských zaměstnavatelů, zjistit, jaké technologie v praxi využívají, ale i vyrobit si praktické výrobky pomocí některého z řemesel je příležitostí, jak mohou děti v jeden den, na jednom místě vyzkoušet velkou škálu pestrých aktivit a zjistit, co je baví, nebo na co mají talent. „Celou akcí chceme dětem, ale i rodičům ukázat, že technika, informační technologie a rukodělné práce mohou být i zábava. V dnešní době jsou tyto dovednosti navíc velkým plusem při hledání zaměstnání nebo zakládání podnikání,“ myslí si Lenka Hájková z Jhk, která výstavu celé řady profesí a oborů společně s partnery koordinuje. Program nezapomíná ani na inovace a vědu, proto po celý den na českobudějovickém výstavišti na mladé vědce čekají i chemické pokusy či doprovodný program v podobě fyzikálního divadla.

Program pro malé kutily i techniky od firmy Robert Bosch

Generální partner výstavy, společnost Robert Bosch, si pro zájemce připravila opět pestrý program. „Naše firma tuto skvělou akci pro děti i rodiče od samého vzniku intenzivně podporuje! Chceme v dětech vzbudit touhu „kutit“ v dílně, lepit papírové modely nebo vynalézat nová originální technická řešení. Letos budeme na výstavišti již popáté a návštěvníci se u nás mohou opět těšit na obrovský americký „Bosch truck“, bezpečné hrátky s elektřinou, 3D tisk i ovládání modelu bagru! A zatímco děti se budou bavit, v Bosch trucku pro rodiče připravíme skvělou „boschskou“ kávu,“ říká Zdeněk Holenka z firmy Robert Bosch.

Dobrodružství s technikou vítá děti i dospělé

Důležitost své profese ukážou i zaměstnanci Integrovaného záchranného systému – hasiči, policisté i zdravotníci ze střední zdravotnické školy, kteří návštěvníkům mimo jiné pomocí modelu ukážou, jak resuscitovat zraněné osoby. „Jak už sám název akce ale napovídá, celodenní výstava má být především dobrodružstvím, ze kterého si děti odnesou zážitek a milou vzpomínku. Rozhodně tedy nebudou chybět ani soutěže o zajímavé odměny, úniková hra či doprovodný program s módní přehlídkou,“ dodává Lenka Hájková.

Zastavte se 22. června na českobudějovickém výstavišti

Celodenní akce, která je pro děti i dospělé zcela zdarma, odstartuje 22. června 2022 od 9:00 hod., kdy se otevřou brány pavilonu T1 na výstavišti v Českých Budějovicích. „Vítány jsou všechny základní i střední školy, zajít se podívat a pobavit se se svými ratolestmi však mohou i rodiče či prarodiče, protože celý program bude pokračovat až do večerních 18:00 hodin – tak, aby si mohli přijít vyzkoušet co největší množství aktivit všichni zájemci, třeba i z daleka mimo krajské město. Na své si zkrátka přijde každý, malý předškolák i dospělák,“ těší se na všechny příchozí Lenka Hájková se všemi partnery, kteří akci finančně či skrz své připravované exponáty podpořili.

Nad akcí přejímá záštitu hejtman Jihočeského kraje a Rada města České Budějovice. Tento projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice a Jihočeským krajem. 

Ohodnoť článek

Štítky Dobrodružství s technikou, interaktivní výstava, věda, technika, řemesla, soutěže, hry pro děti, České Budějovice, Výstaviště České Budějovice, Jihočeská hospodářská komora, Robert Bosch, řemeslo, technologie, Robert Bosch GmbH, výstava, kongresové centru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava Dobrodružství s technikou láká na vědu, technologie i řemesla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.