Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výstraha meteorologů platí už i pro jižní Čechy. Přijít mají silné bouřky a vítr

Meteorologové rozšířili výstrahu před silnými bouřkami, která mají zasáhnout Českou republiku. Podle nových dat by měly bouřky dorazit také do Jihočeského kraje, a to hlavně na Písecko, Táborsko nebo Jindřichohradecko. Doprovázet je má vítr o rychlosti 70 kilometrů za hodinu.

Podle meteorologů se dají dnes k večeru očekávat silné bouřky, které může doprovázet vítr o rychlosti až 70 kilometrů za hodinu a v menší míře také kroupy a přívalové deště. „Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ uvedli meteorologové.

Výstraha platí od dnešního odpoledne do 19 hodiny večer. V Jihočeském kraji platí pro Milevsko, Tábor a Soběslav vysoký stupeň nebezpečí, pro Písek, Týn nad Vltavou a Jindřichův Hradec je zatím výstraha na nízkém stupni. Hasiči už ale tady zaznamenali několik popadaných stromů.

Meteorologové dnes uvedli, že bouřky se na území Čech vyvíjejí dynamičtěji, než předpokládali. „Dokonce jsme zaznamenali i štěpení (splitting), které svědčí o supercelárních bouřích," uvedl ČHMÚ na facebooku.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky výstraha, meteorologové, počasí, bouřky, vítr, bouřka, Jihočeský kraj, Česko, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Písek, Český hydrometeorologický ústav, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstraha meteorologů platí už i pro jižní Čechy. Přijít mají silné bouřky a vítr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.