Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Závěr školního roku doprovodí horko a bouřky, na víkend se ochladí

Poslední týden školního roku se nejvyšší teploty budou většinou pohybovat okolo tropické třicítky, v noci často teplota neklesne pod 20 stupňů. Tepleji bude na východě republiky. Meteorologové současně očekávají bouřky, někde silné, doprovázené přívalovým deštěm, kroupami a nárazy větru. Na první prázdninový víkend se má ochladit. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnes bude panovat slunečné počasí, teploty vystoupají až ke 34 stupňům Celsia. K večeru bude v Čechách přibývat oblačnosti, objeví se přeháňky a bouřky, které mohou být i intenzivní.

V úterý se obloha zatáhne, na většině území se objeví občasný déšť, přeháňky, místy znovu bouřky. Na východě bude polojasno a pršet tam bude méně. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 23 do 27 stupňů, na východě až 31 stupňů. Ve středu bude podobné počasí, nejvyšší teploty dosáhnou 26 až 30 stupňů, na jihovýchodě až 33 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek, kdy si děti půjdou pro vysvědčení, se čeká polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Teploměr ukáže většinou nanejvýš 27 až 31 stupňů, na východě budou denní maxima kolem 33 stupňů.

Podobné teploty okolo třicítky budou panovat v pátek, první den letních prázdnin. Čeká se proměnlivá oblačnost, postupně na většině území dorazí přeháňky nebo bouřky.

První červencový víkend má být zpočátku oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť, přeháňky, místy bouřky. Postupně se vyjasní a přeháňky a bouřky budou jen ojedinělé. Počasí už nebude tropické, nejvyšší denní teploty dosáhnou 20 až 24 stupňů, postupně se oteplí na 25 až 29 stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, meteorologové, prázdniny, červen, červenec, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Česko, školní rok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr školního roku doprovodí horko a bouřky, na víkend se ochladí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.