Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějcký Družsťák děkuje svým skvělým hostům

PR článek

Ostrov se strakonickým pivem uprostřed Českých Budějovic je stále oblíbenější. Díky skvělým a věrným hostům „proplul“ pandemií a jeho majitel David Ondriš se těší na léto a další skvělé reakce na Klostermanna a Dudáka.

Zní to neuvěřitelně, ale pandemií prošel David Ondriš bez větších problémů. Oblíbenou budějovickou restauraci Družstvení dům, kterou provozuje, podrželi zdejší skvělí hosté. Ti sem chodí na výbornou, především českou kuchyni a skvělé pivo ze Strakonic. „Když jsme mohli prodávat z okénka, tak jsme neměli problém. Nebyl to žádný větší výpadek. Lidé si chodili pro obědy, brali si pivo do petek, protože se jim po strakonickém stýskalo. Tady to jelo jako na lahvárně v Dudáku. Dokonce jsme Dudáka s pizzou rozváželi po městě,“ popisuje Ondriš.

Pivovar Strakonice | Poctivost v té nejryzejší formě

Díky mnohým štamgastům si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Ani tehdy v době krize a dnes již vůbec ne! „Máme výborné hosty, kteří nás podpořili v té nejhorší době. Je vidět, že k nám chodí rádi. Nedokážu si představit lepší důkaz,“ popisuje. Ondriš si chválí spolupráci s pivovarskými, kteří mu podle jeho slov vždy vyjdou vstříc. Dříve tu měli na čepu pivo z jednoho velkého nadnárodního pivovaru. Dnes nad tím jen kroutí hlavou. „Zvednu telefon, zavolám a pivovar mi vyhoví. To jinde tak není. Je znát, že si mě strakonický pivovar váží, to by jinde nebylo možné. Dokonce i pan ředitel občas zajede na pivo,“ komentuje.

V době covidu sem pivovar zapůjčil stan, ohřívací zařízení a, když to bylo možné, chodili sem hosté na pivo do kelímku. „Před hospodou bylo třeba 50 lidí s pivem. Nestačili jsme čepovat,“ vzpomíná. Během loňského léta, v pauze mezi vlnami pandemie, tu dokonce vybudovali terasu se slunečníky, kam se vejde až 60 hostů. „Kluci z pivovaru nám pomohli a terasa byla nabušená od rána do večera. Ta se nám povedla,“ říká. „Lidi chodí na jedenáctku. Klostermann je výborný, speciály super, co se prodá zeleného, je neskutečné. Dva týdny dopředu se ptali, jestli ho budeme mít,“ shrnuje.

DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice a.s. | Facebook

David Ondriš začal Dudáka čepovat před osmi lety a za tu dobu z Družstevního domu vybudoval strakonický ostrůvek uprostřed Českých Budějovic. „Reakce mám výborné. Nikdo nám nevěřil. Já ano. Pivo znám a vím jak chutná, když se o něj dobře postarám,“ uzavírá. Jestli se to sympatickému Davidovi stále daří, se přijďte sami přesvědčit do českobudějovické čtvrti Suché Vrbné, kde ale sucho není ani náhodou!

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Budějcký Družsťák, pivo, Dudák, Klostermann, David Ondřiš, pandemie, DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a.s., pivovar, České Budějovice, Strakonice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Družsťák děkuje svým skvělým hostům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.