Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Víkend bude většinou slunečný s nejvyššími teplotami kolem 25 stupňů

Nadcházející víkend bude většinou slunečný. Přeháňky hrozí jen v sobotu ojediněle v severní části Česka. Tropických třicetistupňových teplot se ale lidé nedočkají. Maxima se budou pohybovat kolem 25 stupňů Celsia. Výrazně se oteplí až v příštím týdnu. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pátek bude v Česku oblačno až polojasno. Na jihovýchodě ale může být obloha i zatažená a místy zaprší, vyloučené nejsou ani bouřky. K večeru se bude vyjasňovat. Nejvyšší denní teploty budou 20 až 24 stupňů Celsia, na jihovýchodě kolem 26 stupňů. Na podobné hodnoty vystoupají teploty také o víkendu.

Sobota by měla být na většině území spíše slunečná a bez deště, pouze na severu a severovýchodě hrozí ojediněle přeháňky, na horách i četnější. V neděli pak už ČHMÚ déšť nečeká nikde. Bude jasno až polojasno, na severovýchodě přechodně oblačno.

Slunečné počasí vydrží i v příštím týdnu, postupně se navíc začne oteplovat. V pondělí by maxima měla být až 29 stupňů Celsia. Od úterý se pak už dostanou přes tropickou třicítku. Do čtvrtka by měly dosáhnout až 35 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky víkend, počasí, předpověď, meteorologové, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend bude většinou slunečný s nejvyššími teplotami kolem 25 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.