Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stezka korunami stromů Lipno slaví první kulatiny. Oslavte je společně s ní i Monikou Absolonovou

PR článek

Už před deseti lety, přesně 20. července, udělala Stezka korunami stromů Lipno radost prvním návštěvníkům. Oslavy tohoto významného výročí vyvrcholí celodenním programem, který je laděný do rozpustilého komediantského stylu. Akrobati, žongléři, kejklíři, cirkusáci i pouliční herci vás pobaví i překvapí. Slavnostního krájení narozeninového dortu se ujme zpěvačka Monika Absolonová. Děti, které slaví narozeniny ve stejný den jako Stezka, mají vstupné zdarma a můžou se těšit i na dárek. Letní oslavu mezi vrcholky stromů si nenechte ujít!

Stezka korunami stromů Lipno rozdává radost a zážitky už deset let a bude v tom pokračovat i nadále. Oslava narozenin bude vypadat jako obrovská party pro všechny. Slovo nuda můžete pro tento den vypustit ze svého slovníku. Cirkusový a akrobatický rej nenechá nikoho v klidu, budete si připadat jako na jedné velké živelné oslavě.  Ve vzduchu se budou otáčet nejen míčky, kužely a diaboly, ale i nože a lahve. Komu se žonglérské umění zalíbí natolik, že by se ho chtěl naučit, může to udělat přímo na místě. V programu je připravený i žonglérský workshop s profesionály.

Při akrobatické show Fangle budete tajit dech a žasnout, co všechno lidské tělo dokáže. V příběhu o kapitánovi a plavčíkovi se budou míhat nože, vlajky i končetiny. Kejklířská pohádka Brémští cirkusanti o starých a zdánlivě nepotřebných cirkusových zvířátkách, která prchnou zlému principálovi, zabaví vaše děti i vás. Loutky ve vystoupení jsou vyrobené z recyklovaných materiálů a pohádka sama si vtipně pohrává s tématem recyklace a zbytečného vyhazování funkčních věcí. Herecká a akrobatická skupina Chůďadlo se postará také o zábavné dětské animace, které budou probíhat přímo na Stezce i pod ní.

V zásobě je také velká spousta her, soutěží a balónků. Pro všechny bude určitě velkým lákadlem focení s Monikou Absolonovou a naším oblíbeným maskotem lišákem Foxem. Monika Absolonová je letošní slavný gratulant a jako vzácný host nejen zazpívá, ale po svém koncertu také rozkrájí narozeninový dort. „Narozeninový dort bude letos od našeho šéfcukráře Michala Mandyse a jeho týmu z cukrárny Povidloň, takže není pochyb o tom, že bude originální a vynikající,“ říká tisková mluvčí Rodinného areálu Lipno Olga Kneiflová a dodává: „Letošní jubilejní oslavu jsme pojali jako jednu velkou party s kejklíři a akrobaty, a bavit se bude jistě celá rodina.“

Využijte návštěvu Stezky na maximum! Adrenalin i koncerty jsou tu pro vás

Když už budete na Stezce, byla by velká chyba vynechat její letošní novinku adrenalinovou síť. Nová atrakce je zavěšená ve výšce dvaceti metrů nad zemí. Je upletená z pevných a silných lan. Když na ni vstoupíte, zhoupne se vám mírně žaludek dolů, zatímco adrenalin vyletí nahoru. Ztráta pevné půdy pod nohama je neobvyklý pocit, ale tady si ho můžete vyzkoušet úplně bezpečně.

Během všech prázdninových úterků se Stezka korunami stromů proměňuje v neobvyklé podium. Ve 20 hodin tu začínají živé koncerty s výjimečnou atmosférou. Západ slunce, špičky vzrostlých stromů okolo, bezkonkurenční výhled a k tomu živá hudba – to je zážitek, který k plně prožitému létu prostě patří. Na konci července stihnete ještě koncert Olgy Lounové, v srpnu pak zahraje a zazpívá Lee Andrew Davisona, českobudějovičtí McBerds a Naked Professors, nebo indie-folkový Josef Fojta.

K výročí Stezky jsme připravili také fotografickou a informační výstavu o tom, jak Stezka vznikala. Prohlédněte si ji jak na náměstí u dolní stanice lanovky před hotelem Element, tak nahoře pod Stezkou i na ní.

Stezka korunami stromů nabízí nejen úchvatné rozhledy, ale i rozmanitý program, kterého si vybere každý. Přijeďte oslavit kulatiny Stezky, dort už je skoro hotový!

Ohodnoť článek

Štítky Stezka korunami stromů, výročí, kulatiny, oslava, Monika Absolonová, Vodní nádrž Lipno, dort, slavnost, koncert, styl, Olga Lounová, akrobacie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stezka korunami stromů Lipno slaví první kulatiny. Oslavte je společně s ní i Monikou Absolonovou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.