Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Česko čekají tropické teploty, ve středu bude až 36 stupňů. V platnosti je výstraha

, aktualizováno 18. července 2022, 13:02

Česko čekají tento týden tropické teploty, ve středu může být až 36 stupňů Celsia. V pátek se mírně ochladí a bude do 30 stupňů, o víkendu by teploty mohly opět vystoupat až na 33 stupňů. V týdenní předpovědi to uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pondělí se teploty držely kolem 29 stupňů. V úterý meteorologové očekávají před den 28 až 33 stupňů. Středa bude podle meteorologů zřejmě nejteplejším dnem. Teploty přes den vystoupají na 32 až 36 stupňů Celsia. Bude jasno až polojasno, k večeru může být v Čechách od západu oblačno, ojediněle přeháňky.

Kvůli vysokým teplotám vydali meteorologové výstrahu, která platí od zítřejší 12 do středeční 19 hodiny. Ve středu je dokonce výstraha s velmi vysokým stupněm nebezpečí. „Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Lidé by také měli omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách,“ upozornili meteorologové. Lidé by také rozhodně neměli nechávat děti a zvířata v autech zaparkovaných na přímém slunci.

Ve čtvrtek bude teplo i v noci, nejnižší teploty klesnou jen k 20 až 16 stupňům. Přes den bude 27 až 31 stupňů, na jihovýchodě země až 34. V pátek by se mohlo mírně ochladit a teploty by se mohly držet do 30 stupňů, o víkendu pak ale zřejmě opět vyšplhají nad 30 stupňů. Srážky po celý týden očekávají meteorologové místy, či ojediněle. Vítr povane převážně mírný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky předpověď, počasí, meteorologové, červenec, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko čekají tropické teploty, ve středu bude až 36 stupňů. V platnosti je výstraha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.