Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bezpečněji na cesty i nákupy. Mercury posiluje s městskou policií ochranu nádražní čtvrti

PR článek

Pozitivní image a pocit bezpečí v okolí obou českobudějovických nádraží a při vyústění Lannovy a Žižkovy třídy dlouhodobě podporuje dopravní a obchodní centrum Mercury. Novým úspěchem spolupráce s městem je dohoda o zřízení služebny městské policie přímo v objektu centra.

První dojem při vstupu do krajského města se pojí se zchátralými objekty v sousedství železnice nebo nedořešeným podchodem pod Nádražní třídou. Dobrému jménu nepřispívá ani koncentrace osob, které zde narušují veřejný pořádek, občanské soužití, nebo páchají majetkovou trestnou činnost. Přesto se situace zlepšuje, nejviditelněji k tomu dosud přispěla modernizace DOC Mercury.

Přítomnost strážníků městské policie v dopravním terminálu a obchodním centru je nadějným signálem pokračování změn. Služebna městské policie, jejíž otevření proběhne v srpnu, bude zpočátku sloužit pouze jako zázemí pro strážníky, kteří ji budou moci využít k vyřízení nutných záležitostí. Smyslem využití tohoto prostoru je častější přítomnost hlídek městské policie v blízkosti vlakového i autobusového nádraží a zajištění veřejného pořádku. Výhledem do budoucnosti je otevření služebny v DOC Mercury se stanovenými úředními hodinami i pro širokou veřejnost.

Společnost Mercury v areálu s autobusovým nádražím nově osadila vnitřní a vnější dohledový systém pokrývající 85 procent plochy kontrolními kamerami s vysokým rozlišením. „Naše obchodní centrum prošlo v posledních letech rozsáhlou modernizací. Díky tomu se nám podařilo vytvořit moderní a příjemné prostředí, které navštíví téměř pět milionů lidí ročně,“ vysvětluje za DOC Mercury Jiří Ludačka a dodává: „Úzkou spolupráci s městem a snahu o zvyšování bezpečnosti nejen v našem centru, ale i širším okolí, považujeme za klíčovou a jsme rádi, že přináší výsledky.“

S dokončením rekonstrukce železničního nádraží, dostavbou IV. mezinárodního železničního koridoru a vybudováním dálničního přivaděče D3 dále vzroste strategický význam nádražní čtvrti, která si již nyní zasluhuje návrat původní role v životě i reprezentaci města a kraje. K tomu patří důležitá prevence kriminality ve spolupráci s městskou a státní policií, podobně jako podpora center asistence, sociálních služeb a péče. DOC Mercury situované na dopravní křižovatce a vstupu do Českých Budějovic představuje ústřední objekt nově formované metropolitní zóny, a snad v brzké době i bezpečného kulturního prostoru a atraktivní cílové destinace.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Mercury, DOC, DOC Mercury, novinka, bezpečnost, městská policie, obecní policie, obchodní centrum, DOC Mercury, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečněji na cesty i nákupy. Mercury posiluje s městskou policií ochranu nádražní čtvrti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.