Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čez Lipno Sport Festival 2022 je připraven ke startu

PR článek

Největší sportovní akce na jihu Čech startuje už tento pátek 12. srpna. Několikadenní maraton všech sportovních disciplín, kulturní doprovodný program, špičková gastronomie a plejáda sportovní hvězd v čele s Jaromírem Jágrem je připravena vám protáhnout těla, potěšit ducha i vaše břicha. Festivalový program je plný rozličných aktivit a většina z nich je zcela zdarma.

Jedenáctý ročník oblíbeného sportovního festivalu je připraven a z pomyslných bloků vyběhne už tento pátek 12. srpna. Připraven má mnoho tradičních sportovních disciplín i řadu novinek.  Největší z nich je cykloakce ČEZ Kolem Lipna, která se bude konat v sobotu 20. srpna. Spojuje v sobě jak atmosféru pravého závodu s adrenalinem a občerstvovacími bufety na trase, tak příjemnou vyjížďku pro rekreační cyklisty. Zúčastnit se může každý s jakýmkoliv kolem i aktuální fyzičkou. Zkušení bikeři si pojedou pro svůj nový osobák a jiní pro zážitek z krásné trasy kolem rekonstruovaného Schwarzenberského kanálu. Každý si vybere podle svých možností. Velkým lákadlem na novou cykloakci jsou i jména olympijských medailistů, kteří si trasu kolem Lipna projedou také. Jaroslav Kulhavý, který získal cyklistické zlato v Londýně a stříbro na olympiádě v Riu se zúčastní programu pro malé cyklisty v pátek 19. srpna.  Jiří Ježek, který je nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie vůbec na Lipně ukáže svou aktuální formu v sobotním závodě a vyjížďce. Na startu uvidíte také Jaromíra Jágra, Barboru Strýcovou, Ondru Synka či Kateřinu Emmons. Během celého festivalu se můžete potkat také s dalšími sportovci, a to například s Hankou Kynychovou, Václavem Chalupou nebo Arny Petráčkem.

Ani malí cyklisté nejsou opomenuti. V pátek 19. srpna je pro ně připraven zábavný Mini Bike Fest a celkově je celý cyklistický víkend doplněn i o třídenní expo.

Na Lipno Sport Festivalu si ale přijdou na své i milovníci jiných sportů, než je cyklistika. Na běžce čekají ranní výběhy s běžeckou školou nebo orientační běh a půlmaraton. Pro vodní nadšence je připravené veslování s Václavem Chalupou, paddleboardy i kajaky a kánoe nebo plavecký závod. Vyzkoušet můžete i moderní streetsporty jako je parkour, streetball, BMX a Streetdance. Volejbal, squash i mobilní lezecká stěna jsou samozřejmě také k dispozici.

Dračí lodě, koncerty hvězd i animace pro děti

Národní pohár dračích lodí a Mistrovství ČR na divoké vodě je další atraktivní podívanou, kterou byste si neměli nechat ujít. A pokud už budete ze sportů unavení, odpočiňte si v ČEZ energy zóně, kterou pro vás připravil generální partner festivalu, a kde načerpáte novou energii na páteční a sobotní koncerty. ČEZ Energy Fest má na sportovním festivalu své podium, na kterém postupně vystoupí osobnosti české i slovenské populární hudby. Vždy v pátek a v sobotu vpodvečer se můžete těšit na hudební lahůdky třeba s Xindlem X, Monkey Business, Anetou Langerovou nebo Janou Kirchner. A odpočívat můžete i v letním kině, které promítne filmy se sportovní tématikou.

Nebojte se přijet s celou rodinou a vzít s sebou i děti. Organizátoři mysleli i na ně. Zabaví se při podvečerní pohádce nebo na dětské diskotéce s oblíbeným chlupatým maskotem Rodinného areálu Lipno lišákem Foxem. Ten na ně přes den bude čekat také v animačním stanu, kde si spolu s ním a profesionálním týmem animátorů budou moci malovat a vyrábět. Když přijde hlad nebo žízeň, není třeba běžet daleko. V gastrozóně bude připraveno menu od šéfkuchaře lipenské restaurace Stodola Michala Hrudy i vynikající zmrzlina či koláče od Michala Mandyse a jeho týmu z cukrárny Povidloň. Žízeň zaručeně zažene čepovaný Pilsner Urquell přímo z cisterny.

ČEZ Lipno Sport Festival nabídne i pohled do zákulisí vysílání Českého rozhlasu. Živě odtud bude své rozhovory vysílat moderátorka Lucie Výborná a pro Radiožurnál Sport i Kateřina Neumannová. Ta jako spolupořadatelka akce říká: „Takové to příjemné šimrání v břiše, které doprovází každý start velkého závodu cítím i teď. Startujeme další ročník našeho festivalu, který se opět posunul dál a věříme, že i letos to bude nezapomenutelná sportovně kulturní jízda. Těším se nejen na své sportovní kamarády a kolegy, ale také na každý jednotlivý den celého festivalu.“

Lipno Sport Festival je sport a zábava pro všechny – staří i mladí, pravidelní sportovci nebo ti rekreační – všichni si vyberou. Můžete se jenom dívat a obdivovat sportovní výkony ostatních, nebo skočit po hlavě do sportovních workshopů a vyberte si svou srdcovou sportovní disciplínu. Především si ale užijte dny nabité sportem a zábavou v nádherném prostředí u jihočeského moře.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČEZ Lipno Sport Festival, sport, festival, Lipno, Vodní nádrž Lipno, ČEZ, Jaromír Jágr, Česko, cyklista, Václav Chalupa, gastronomie, olympijské hry, Letní olympijské hry 2016, Jaroslav Kulhavý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čez Lipno Sport Festival 2022 je připraven ke startu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.