Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ČSSD a Nezávislé osobnosti mají číslo 4

PR článek

Letošních voleb se do Zastupitelstva města Českých Budějovic zúčastní 11 politických subjektů mezi nimi i ČSSD, nejstarší politická strana u nás. Sociální demokracie vždy hájila a bude hájit potřeby všech občanů, ale především s ohledem na potřeby těch, kteří jsou v nevýhodě – rodiče samoživitelé, handicapovaní, senioři a skutečně sociálně slabí (nikoli sociální vypočítaví).

V posledních letech je sociální demokracie vnímána jako jakási vyhořelá strana – personálně i programově. Ve více než stoleté historii se to stát může. Může si za to sama, na všech úrovních vedení ČSSD více prosazovalo své vlastní zájmy než zájmy občanů, ať už na celostátní nebo regionální úrovni. Nyní by se měla vrátit ke kořenům.

Absence demokratické levice na politické scéně je obrovským problémem, a nikdy se nevyplatí. Ani politicky, či ekonomicky. Jestliže tradiční demokratické levicové strany mají své místo v daleko vyspělejších zemích (Rakousku, Německu, skandinávských státech). Mají určitě své místo také u nás.

Česká strana sociálně demokratická stála u vzniku samostatného Československa a vždy se snažila hájit sociálně spravedlivou společnost, rovnost příležitostí, aby lidé, kteří poctivě pracují, dostávali zaplaceno, aby se jim dostalo kvalitní zdravotní i sociální péče a přístupného vzdělaní.

Není tím míněno zneužívání sociálního systému. V současné, velmi těžké době, by se měla dostat oprávněná pomoc každému, kdo to skutečně potřebuje, a to na republikové i regionální úrovni.

Kandidátka ČSSD a Nezávislé osobností, má číslo 4, všichni její kandidáti jsou připraveni hájit zájmy občanů Českých Budějovic. Je sestavena z pedagogů základních, středních i vysokých škol, lidí pracujících s dětmi ve volnočasových aktivitách, lékařů, zdravotníků, právníků, lidí úspěšně řídících firmy, či kolektivy, dobrovolných hasičů, záchranářů. Také ze seniorů a bývalých odbojářů.

Nejsou zde pouze členové ČSSD, ale i lidé, kteří se nebáli spojit svá jména se značkou této strany, neboť jsou přesvědčeni, že sociální demokracie má mít své místo na politické scéně. Věří v sociální spravedlnost a demokracii.

Dochází ke gigantickému zdražování potravin a každodenních potřeb lidí, služeb, energií, jež se nyní dotýkají většiny české populace, a tedy i občanů Českých Budějovic.

Vliv na centrální rozhodování o zdražení elektřiny, plynu nebo pohonných hmot volení zástupci města mít nemohou. Ale mohou pomoci opravdu všem potřebným obyvatelům města.

Představitelé města musí hledat všechny možné cesty, jak občanům ulevit. A ne je zatěžovat zdražováním služeb, MHD, parkování, nájmy v městských bytech či podnikatelských prostor.

Radnice musí být vždy partnerem občanů a podnikatelů, nikoli „diktátorem“. Město je tu pro všechny občany, nikoli jen pro skupinu volených lidí a jejich přátel, kteří rozhodují podle svých pocitů nebo osobních vizí.

Občané, ve městech, obcích, regionech znají své komunální zástupce. Znají je často osobně. Ví, co pro kraj, město udělali. Ví, zda hájili zájmy občanů nebo byli lhostejní k Vašim potřebám.

České Budějovice se konečně musí stát městem pro lidi, nikoli městem pro politiky a jejich osobní, často podivné vize.

ČSSD a Nezávislé osobnosti, kandidátka č 4 je společně s občany připravena řešit:

Omezení automobilové dopravy v centru! Jak? Zlepšením obslužnosti a přístupnosti hromadné dopravy
Omezit automobilový provoz v samotném centru, ale až budou kompletně vyřešeny městské obchvaty
Podporu efektivních a smysluplných ekologických opatření
Efektivní městskou policii motivovanou více pečovat o pořádek ve městě, která řeší drobnou kriminalitu a jejíž prioritou nebudou pouze špatně parkující vozidla, ale i také přestupky cyklistů a kolobežkářů
Zaměřit se na pořádek na zelených plochách. Správně umístěné a vysypané kontejnery
Chceme aktivně a průběžně reagovat na podněty občanů. Musí mít vždy zpětnou vazbu
Chceme řešit dostupné bydlení pro mladé, samoživitele, seniory, handicapované
Dostatek míst v zařízeních pro ty, především seniory, kteří se už nemohou postarat sami o sebe
Dostatek míst v MŠ a ZŠ
Dostatek parkovacích míst
Moderní město s co nejširší elektronickou komunikaci umožňující vyřízení běžné agendy
Přívětivost, přátelskou a vstřícnou radnici pro všechny

Bude záležet jen na voličích, zda dají kandidátce č 4, ČSSD a Nezávislé osobnosti svou důvěru a umožní jim naplnit volební program.


Objednatel: JihoTech, Zhotovitel: JihoTech

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČSSD, volby, Miroslav Joch, program, České Budějovice, sociální demokracie, Německo, Rakousko, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSSD a Nezávislé osobnosti mají číslo 4  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.