Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Česko zasáhnou ve čtvrtek bouřky s přívalovým deštěm

, aktualizováno 7. září 2022, 14:21

Česko zasáhnou dnes i ve čtvrtek bouřky s přívalovým deštěm, kroupami a silným větrem. Do Jihočeského kraje by měly bouřky dorazit až ve čtvrtek před polednem. Napršet má až 40 milimetrů srážek a vítr bude mít rychlost až 70 kilometrů za hodinu. Bouřky část Jihočeského kraje zasáhly už ve středu, v Českých Budějovicích padaly kroupy.

Výstraha platí pro Jihočeský kraj od čtvrteční 11 hodiny dopoledne až do večera. Úhrn srážek by měl být podle meteorologů kolem 40 milimetrů, tedy 40 litrů na metr čtvereční. Doprovázet je mohou kroupy nebo vítr o rychlosti až 70 kilometrů za hodinu.

Deště mohou podle pracovníků ČHMÚ rozvodnit menší toky a zatopit sklepy či podjezdy a podchody. Vítr pak může lámat stromy a hrozí také úrazy poletujícími předměty nebo kvůli padajícím kroupám a bleskům. Lidé by si proto měli dát pozor při pohybu venku a při jízdách autem. 

„Bude zataženo až oblačno, ráno ojediněle mlhy, během dne od západu na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. K večeru dojde od západu ustávání srážek a částečnému ubývání oblačnosti,“ uvedl v předpovědi na čtvrtek Daniel Maňhal z jihočeské pobočky ČHMÚ. 

I přestože výstraha platí pro jih Čech od čtvrtka, bouřky zasáhly regionu už ve středu. Například v Českých Budějovicích padaly kroupy. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výstraha, bouřky, meteorologové, počasí, bouřka, Česko, přívalový déšť, Jihočeský kraj, kroupy, Český hydrometeorologický ústav, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zasáhnou ve čtvrtek bouřky s přívalovým deštěm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.