Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Biskup tradičně požehnal várce ležáku z Budvaru. Lahev poputuje i papežovi do Vatikánu

PR článek

Ve středu 14. září v Budějovickém Budvaru požehnal zvláštní várce světlého ležáku Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický. Učinil tak v rámci tradiční charitativní akce pivovaru, kdy výtěžek z prodeje této várky poputuje Diecézní charitě České Budějovice. Letos již po šesté. Pro charitativní účely se touto cestou v minulosti podařilo vybrat již bez mála 1 milion korun.

„Tato akce nám umožňuje propojit to, co máme rádi, vaření piva, s dobrým úmyslem. A to k Vánocům, kdy je požehnaný ležák prodáván, určitě patří,“ uvádí Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru.

‍Charitativní ležák se vaří dle stejné osvědčené receptury, jako Budweiser Budvar Original, který je vlajkovou lodí národního pivovaru od samého počátku. Akt žehnání probíhá v okamžiku, kdy je várka čerstvě dovařena. Ta následně putuje do ležáckého sklepa, kde týdny zraje.

„Várku pečlivě sleduje výrobní tým, a to až do plnění lahví, které ručně zabalí dobrovolníci. Finální výtěžek je výsledkem práce všech, kteří při jeho výrobě přidali ruku k dílu a pomohli, jako každý rok, dobré věci,“ uvádí sládek Budějovického Budvaru Adam Brož.

Prodej ležáku bude probíhat tradičně v období Vánoc a letos bude k dostání pouze v lahvovém balení. Budějovický Budvar chce skrze to podpořit myšlenku, že požehnaný ležák patří na vánoční stůl.

„Věřím, že speciální várka ležáku, kterou dnes žehnám, přinese radost všem, kteří ji budou pít. Ať už těm, kteří dostanou láhev ležáku darem nebo těm, kteří ji někomu jako dárek koupí,“ uvedl Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický.

‍Dárkové balení také tradičně poputuje do Vatikánu jako dar Svatému otci papeži Františkovi.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Budějovický Budvar, požehnaný ležák, žehnání, papež, Vatikán, charita, Vlastimil Kročil, České Budějovice, Vánoce, Petr Dvořák, Papež František

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biskup tradičně požehnal várce ležáku z Budvaru. Lahev poputuje i papežovi do Vatikánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.