Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dalibor Uhlíř regionu už roky pomáhá, nyní chce pro něj i pracovat

PR článek

Říká se, že správný muž musí zasadit strom, postavit dům a zplodit syna. Pokud to platí, Dalibor Uhlíř správný muž je. Devětačtyřicetiletý rodák z Českého Krumlova, otec čtyř dětí (dvou synů a dvou dcer) je nejen táta a hospodář, ale také zaměstnavatel, sportovec, podporovatel cestovního ruchu a velký jihočeský patriot. Už za týden (23. a 24. září) se bude ucházet o hlasy voličů na Českokrumlovsku, Prachaticku a Českobudějovicku jako nezávislý kandidát na senátora.

Jméno Dalibor Uhlíř zná řada z nás díky pořadům Jihočeské víkendy nebo TV Sklad, které vysílá Televize jižní Čechy a lze je zhlédnout i na Youtube nebo Facebooku. Málokdo už ale ví, že pořady natáčíte jako svůj osobní přínos cestovnímu ruchu v našem regionu. Vedle toho se staráte o hospodářství, řídíte firmu, kde dáváte práci desítkám lidí, trénujete badminton a spinning… Jak to všechno zvládáte?
Zřejmě to mám v genech, protože můj táta se ještě dnes ve svých osmdesáti letech aktivně dobrovolnicky stará o poutní areál na Křížové hoře v Českém Krumlově. A maminka, která mi bohužel odešla velmi brzy, byla také velmi pracovitá.

Zbývá vám přitom čas ještě na koníčky?
Samozřejmě. Jeden z nich – turistika – mě přivedl k nápadu natáčet cestovatelský pořad Jihočeské víkendy. Ale čas zbývá i na další, například cyklistiku a badminton. Aktivně sportuji od dětství – ve čtrnácti letech jsem dokonce vyhrál Mistrovství České republiky v badmintonu a v dospělosti pak řadu závodů na horském kole. Zkušenosti se mají předávat, proto badminton a spinning také trénuji.

Řídíte firmu na náhradní automobilové díly se čtyřiceti zaměstnanci, která má několik poboček v jižních Čechách. Proč jste si zvolil právě toto odvětví?
Byla to spíše souhra okolností. Ihned po studiích ekonomiky a managementu v Ostravě jsem začal podnikat a následujících dvacet let jsem působil v různých oborech. Poté jsem zakotvil ve firmě InterCars CZ jako majitel a ředitel jejích jihočeských poboček.

Nyní kandidujete do Senátu jako jediný nezávislý kandidát ve Volebním obvodě č. 10. Co vás k tomu vede?
V jižních Čechách žiji od narození a miluji to tady. Zároveň vím, že řadu věcí lze zlepšit. Jako občan mám ale omezené možnosti a nedokážu například zlevnit potraviny nebo zajistit dlouhodobě dostupnou elektřinu, nemohu zablokovat zákaz spalovacích motorů nebo nás ubránit byrokratické šikaně. Senátor už tyto pravomoci má. Proto kandiduji – abych zlepšil život v našem regionu.

Ve společnosti je čas od času slyšet názor, že Senát je zbytečný a měl by se zrušit. Senátory proto chodí volit zpravidla jen 20 – 30 procent lidí. Co vy na to?
Senátor je pro region i život v naší zemi velmi důležitý! Může aktivně navrhovat zákony nebo jejich změny, a naopak zabránit přijetí takových zákonů, které ztěžují občanům život. Stará se o prospěch regionu, který zastupuje. Může se zasadit například o výstavbu potřebných komunikací a cyklistických stezek, o rozvoj sportovišť a může pomoci zachovat potřebné školy. Nenahraditelní jsou hlavně nezávislí senátoři, kteří nemusejí být poplatní žádné politické straně. Jihočeši si takového zaslouží!

Kdybyste mohl v tuto chvíli jako senátor podpořit tři věci, co by to bylo?
Nižší cena potravin, levnější elektřina a zjednodušení výstavby dálnic.

A naopak – které tři návrhy by přes vás neprošly?
Zákaz spalovacích motorů, počítání slepic a bezohledné developerské projekty, které ničí naši krásnou přírodu.

Ing. Dalibor Uhlíř (49) se narodil 15. 2. 1973 v Českém Krumlově. Na Newport University Ostrava vystudoval ekonomiku a management. Působil jako podnikatel a manažer českých firem a realizátor investičních projektů. V současnosti je ředitelem a majitelem tří jihočeských poboček firmy InterCars CZ. Jako jihočeský patriot aktivně podporuje cestovní ruch v jižních Čechách – zajímavosti regionu už několik let prezentuje ve svém cestovatelském pořadu Jihočeské víkendy. Podobným způsobem představuje významné osobnosti jižních Čech, konkrétně ve svém pořadu TV Sklad, který sám i moderuje. Veřejnému životu a politice se věnuje od svých studentských let. Během Sametové revoluce organizoval a vedl studentské hnutí na Gymnáziu v Českém Krumlově. V současnosti není členem žádné politické strany ani hnutí. Aktivně sportuje – je Mistrem České republiky v badmintonu a vítězem řady závodů na horském kole. Badminton a spinning dlouhodobě trénuje. Dalibor Uhlíř má 4 děti, žije v Českém Krumlově a působí na Českobudějovicku.

Zadavatel: Dalibor Uhlíř, zpracovatel 7agency České Budějovice s.r.o.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dalibor Uhlíř, senát, volby, Český Krumlov, badminton, cestovní ruch, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, okres Český Krumlov, okres Prachatice, Senát Parlamentu ČR, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalibor Uhlíř regionu už roky pomáhá, nyní chce pro něj i pracovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.