Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dětské hřiště U Špačků je hotové. Herní prvky jsou z recyklovaných plastů

Kolotoč, houpačky, věže s visutým mostkem, pískoviště nebo trampolína. To jsou některé z herních prvků nového a unikátního dětského hřiště, které vzniklo v lokalitě U Špačků. Jeho jedinečnost spočívá v tom, že je celé vyrobené z recyklovaných materiálů. Podle radních tak má hřiště mimo jiné návštěvníkům připomínat důležitost šetrného chování.

Zhotovitelem nového a unikátního hřiště v Říční ulici v oblíbené budějcké lokalitě U Špačků je firma, která se jako jediná v Česku zabývá výrobou herních prvků právě z udržitelných materiálů. Kromě recyklovaných plastů a odpadního textilu k výrobě využívá například také plastový odpad vylovený z moří a oceánů.

„Díky opětovnému použití těchto materiálů dochází k podpoře udržitelnosti a šetrnému přístupu k životnímu prostředí. Herní plácek tak má i edukativní dopad na veřejnost, protože přímo na hřišti jsou zveřejněny informace o možnostech využití recyklovaných plastů,“ zmiňuje náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

U Špačků vznikne dětské hřiště z recyklovaného oceánského odpadu

U Špačků v Budějcích vznikne letos nové dětské hřiště. Unikátní má být tím, že jeho herní prvky budou vyrobené z oceánského odpadu a recyklovaných plastů. V provozu by mělo být už v září.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky hřiště, recyklace, odpad, oceán, plasty, plast, materiál, Česko, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice, dětské hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové dětské hřiště U Špačků je hotové. Herní prvky jsou z recyklovaných plastů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.