Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při vstřeleném gólu mi běhal mráz po zádech, chválí fanoušky Filip Přikryl

Hokejisté Motoru se v neděli předvedli poprvé v novém ročníku na domácím ledě a premiéra to byla vskutku vydařená! Jihočeši dokázali před svými fanoušky porazit brněnskou Kometu vysoko 6:2. Jedním ze střelců na domácí straně byl Filip Přikryl, který překlopil těsně před první přestávkou vedení na stranu Motoru.

V první řadě gratuluji k vítězství. Jak byste zhodnotil zápas z vašeho pohledu?
Děkuji moc. Samozřejmě jsme moc rádi za vstup do ligy. Zápas jsme kontrolovali, což bylo důležité. I když Brno snížilo, tak jsme se nerozklepali, snažili jsme se držet své hry. Jsem rád, že jsme to dnes zvládli a dopadlo to takhle.

Vám se podařilo vstřelit první ligovou branku v novém působišti. Jak byste popsal celou situaci?
Jeli jsme v přečíslení tři na dva, Lukáš Pech mi to tam výborně dal přes osu hry. Gólman se přesouval, tak jsem se snažil zakončit do protipohybu. Jsem rád, že jsme to trochu gólem nakopli.

Naskočil jste opět po boku Lukáše Pecha a Milana Gulaše. Na tuhle spolupráci se asi rychle zvyká.
Užívám si to. Tohle však používám opatrně, protože musím hodně makat, pracovat pro ně. Když je třeba, tak si mě nasměrují, abych jim dělal tu práci, kterou oni potřebují a potom z toho jsou tyto situace. Vážím si toho.

Souhlasíte s tím, že klíčové momenty se odehrávaly v nerovnovážných situacích? Využili jste dvě přesilové hry, naopak Kometa, známá svými silnými přesilovkami, zůstala na nule.
V oslabení musím smeknout před klukama, protože tam bylo plno zblokovaných střel, takticky to bylo hrozně dobře zvládnuté. Samozřejmě, když si pomůžeme brankami v přesilovce, tak ve vývoji utkání, kdy je to přetahovaná, nás to vždycky nakopne. Kluci to výborně sehráli, parádní práce.

Aktuálně jste na čele nejvyšší soutěže. To se asi pěkně poslouchá, čekal jste vůbec takovýto vstup do soutěže po odtajnění těžkého losu hned na úvod?
Já jsem se soustředil na první, a pak na druhý zápas. Bylo klíčové odehrát vše, jak nejlépe to šlo. Body jsou na začátku důležité, samozřejmě se nám teď může lépe dýchat, ale nekončíme. Potřebujeme pokračovat dál v téhle práci. Tak jak jsme odvedli tyhle dva zápasy výborně, tak na to navázat. Určitě se neuspokojíme.

Utkání navštívila téměř plná aréna. Jak jste si užil zápas z tohohle pohledu?
Musím smeknout klobouk, byla to úžasná atmosféra. Já jsem tady hrál poprvé jako domácí a můžu říci, že jsem si to moc užil. Při vstřeleném gólu mi během mráz po zádech. Na konci, když jsme ten zápas kontrolovali a byla mexická vlna, tak se na to parádně koukalo. Rozhodně jim patří velké díky.

V úterý vás čeká další domácí utkání. Přijede Litvínov, který bude zřejmě namotivován, protože stále nezískal jediný bod. Co bude klíčem k úspěchu?
Další těžký zápas, tak jako budou všechny, které přijdou. Není snadného soupeře, musíme se soustředit na sebe a podat stejný výkon jako dnes. Samozřejmě se na ně připravíme, každý zápas řešíme specifické věci, hlavně se ale soustředíme na naši hru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, zápas, Filip Přikryl, rozhovor, Madeta Motor České Budějovice, HC Kometa Brno, Lukáš Pech, HC Verva Litvínov, Milan Gulaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při vstřeleném gólu mi běhal mráz po zádech, chválí fanoušky Filip Přikryl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.