Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šaty vybírají až v Barceloně, svatební dům Novias slaví první výročí

PR článek

Populární svatební dům na rohu Biskupské a Široké ulice v centru Českých Budějovic má už jeden rok nové majitele, jsou to manželé Lucie a Jiří Grillovi. Na místo, které zná prakticky každý, kdo někdy sháněl šaty nebo oblek na svatbu i ples, se přitom dostali velmi nečekaně. „Přišlo to jako rána z čistého nebe,“ vypráví usměvavá Lucie Grillová.

Nová životní etapa se pro celou její rodinu začala odehrávat před více než rokem. Byla to obrovská výzva, ale Lucie Grillová je ráda, že ji přijala a je plná elánu do další práce. „Teď v říjnu slavíme rok existence. Předtím jsem dělala svatební koordinátorku, takže jsem měla k něčemu takovému přece jen docela blízko, ale seběhlo se to hodně rychle,“ vypráví.

Informace, že je salón k mání se k ní dostala na jaře roku 2021. „Následující den jsem si to u bývalé majitelky ověřovala, za další čtyři dny jsme se osobně setkali a dohoda byla pomalu na světě. Musela jsem se pak všechno rychle učit, abychom stihli co nejdříve otevřít,“ popisuje Lucie Grillová.

Vše se podařilo. Dnes svatební dům Novias například jako jediný v Jihočeském kraji zastupuje a nabízí šaty od věhlasných značek Rosa Clará, Nicole Milano, Marfil by Rosa Clará a Wilvorst. „Nabízíme k půjčení a prodeji svatební, společenské šaty a pánské obleky. Teď se znovu blíží doba plesů, takže jsme naplno připravení na naše zákazníky,“ zve do salónu Lucie Grillová.

Novias se také chystá na Českobudějovický svatební veletrh Jihočeské nevěsty, který se uskuteční v sobotu 22. října ve známém prostoru Riegrovy 51 v Českých Budějovicích. „Připravujeme na tuto akci také módní přehlídku, kde chceme představit novou kolekci pro rok 2023. Je to ideální příležitost pro budoucí nevěsty,“ zve na akci Lucie Grillová. Šaty jezdí vybírat přímo i do španělské Barcelony.

Za uplynulý rok, který má v salónu za sebou, se naučila a zjistila spoustu nových věcí. S fungováním svatebního domu jí pomáhá i manžel a musí i babičky, které pomáhají s hlídáním malé dcerky. „Na startu to bylo hodně složité, navíc i velký výdaj, protože jsme museli nakoupit nové šaty na další sezonu a podobně,“ vysvětluje.

Budoucí nevěsty jsou podle ní zodpovědné a přicházejí s dostatečným předstihem. To je podle Lucie Grillové důležité, aby byl dostatek času na ten správný výběr a přípravu šatů na míru. „Dáme si kávu, prohlédneme katalogy, pak zkoušíme a upravujeme. U mužů je to něco rychlejší,“ říká s úsměvem. Dělá ji radost, že se právě muži při svatbě nebojí odvážnějších obleků. „Chtějí barvu bordó i zelenou. Mohou si také vybrat smoking, žaket, anglický styl s cylindrem, je to pestré,“ popisuje.

U žen prý dost záleží na věku. Mladší vybírají tylové sukně a krajkový živůtek, starší spíše jednodušší a hladké šaty, preferují minimalismus. „Trendy se ale opakují, a tak jsou zpět také mašle či celotřpytivé šaty a dokonce i balonové rukávy,“ jmenuje Lucie Grillová.

Ve svatebním domě mají otevřeno vždy od pondělí do pátku, přes zimní sezonu otevírají i v sobotu. „Nejlepší je, když si k nám nevěsta předem zatelefonuje a domluvíme se na přesný čas, abych se jí mohla naplno věnovat,“ vysvětluje. Nová profese ji moc baví a jak sama říká, našla se v ní.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lucie Grillová, Novias svatební dům, svatební a společenské šaty, pánské obleky, České Budějovice, oblečení, dům, Barcelona, nevěsta, svatba, Instagram, manželé, ples

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

vymenalinks satygohome

Svatební a společenský salón – Šatygohome.cz Největší svatební a plesové centrum Náš salón si ročně zvolí více než 2000 zákaznic. I přes velký objem spokojených zákaznic zachováváme osobní přístup a nadstandardní kvalitu služeb, kterou si každá naše zákaznice zaslouží.

Neděle, 9. října 2022, 10:41Odpovědět

Šaty vybírají až v Barceloně, svatební dům Novias slaví první výročí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.