Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V sobotu bude až 21 stupňů, v neděli chladněji, ale skoro bez deště

Během nadcházejícího víkendu se odpolední teploty budou pohybovat do 20 stupňů Celsia. V sobotu bude tepleji, až 21 stupňů, mohou se objevit přeháňky nebo déšť. V neděli by teploměr měl ukázat maximálně 17 stupňů Celsia, oblačnosti ale bude méně a pršet má jen výjimečně. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Přes republiku dnes sice přejde slabá studená fronta, pršet nicméně skoro nebude a ochlazení čekají meteorologové jen ve vyšších vrstvách atmosféry. Při zemi se oproti předchozímu dni dokonce oteplí - odpolední teploty na většině území vystoupí na 17 až 21 stupňů.

V sobotu má být podle předpovědi oblačno až polojasno, během dne zataženo, ráno a dopoledne se znovu mohou objevit mlhy. Místy dorazí přeháňky nebo déšť, večer bude oblačnosti a srážek ubývat. V noci předpověď předpokládá nejnižší teploty 11 až sedm stupňů, přes den se budou maxima pohybovat od 16 do 20 stupňů.

Neděle bude chladnější, zato slunečnější, přeháňky a mlhy se objeví jen ojediněle. V noci a nad ránem mohou teploty na západě a jihozápadě klesnout těsně nad nulu, místy v těchto regionech hrozí i přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 13 až 17 stupňů.

Příjemné počasí takzvaného tereziánského léta má vydržet i po víkendu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Redakce

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, říjen, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu bude až 21 stupňů, v neděli chladněji, ale skoro bez deště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.