Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letošní Týden vzdělávání dospělých v Jihočeském kraji nabídne přednášky osobností z řad sportovců i tváří televizních obrazovek

PR článek

Týden vzdělávání dospělých v Jihočeském kraji je akce, která již tradičně nabídne Jihočechům řadu vzdělávacích akcí i řadu zajímavých přednášek. Novinkou letošního roku je Jihočeský vzdělávací miniveletrh, který týden vzdělávání na jihu Čech odstartuje a jeho tváří se stali například úspěšný paralympijský cyklista Jiří Ježek či novinář, publicista a moderátor Jakub Železný.

„Týden vzdělávání dospělých v Jihočeském kraji realizujeme ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích již od roku 2017. Za tu dobu si myslím podařilo uspořádat celou řadu zajímavých akcí, které jak odborníky, tak i zájemce z řad veřejnosti každoročně inspirují a motivují k dalšímu vzdělávání a osobnímu rozvoji,“ říká Dana Feferlová, ředitelka Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, která je jedním z organizátorů Týdne vzdělávání dospělých v Jihočeském kraji.

„V nabídce letošního ročníku máme přibližně 30 přednášek a seminářů, 20 workshopů a 10 ukázek výuky. Nechybí ale ani možnost zúčastnit se dnů otevřených dveří, exkurzí či využít osobní konzultace. Mimo to jsme pro letošní rok připravili novinku v podobě veletrhu, kde se zájemci budou moci seznámit s nabídkou vzdělávacích organizací, ale současně si poslechnout přednášky od zajímavých hostů. Pozvání do Českých Budějovic přijal bývalý paralympijský cyklista Jiří Ježek, novinář, publicista a moderátor Jakub Železný či analytik trhu práce Tomáš Ervín Dombrovský. A tématem bude samozřejmě vzdělávání,“ láká na bohatý program Dana Feferlová.

Týden vzdělávání dospělých je tradičně pořádaná akce, která má za cíl představit široké veřejnosti zajímavou a různorodou škálu vzdělávacích aktivit v různých formátech a podobách, jako jsou např. workshopy, semináře, kurzy, kulaté stoly, dny otevřených dveří a mnoho dalších, a to jak v online, tak v offline podobě. Zájemci si letos mohou vybírat z více jak 60 různých akcí, které proběhnou převážně v týdnu od 7. listopadu do 13. listopadu 2022. Nabídka týdne vzdělávání dospělých je pro zájemce k dispozici na webu www.tydenvzdelavani.cz.

Vendula Mikolášková z Jihočeské univerzity, která se na organizaci Týdne vzdělávání dospělých podílí, upozorňuje na pestrost témat letošního ročníku: „Naši vzdělavatelé se dotknou opravdu široké škály témat, od samotné problematiky vzdělávání, která je důležitá také pro uplatnění na trhu práce, až po internet a bezpečné chování v kyberprostoru. Z nabídky si vyberou například i fandové archeologie, jež se mohou v úterý 8.11. přihlásit na přednášku Benátský všelék theriak a archeologické doklady jeho dovozu do jižních Čech či rodiče, kteří se ve stejný den mohou přihlásit na seminář Jak rozečíst malé čtenáře a Jak rozečíst teenagery,“ vyjmenovává Vendula Mikolášková a dodává, že z letošní nabídky si vyberou opravdu všichni.

Týden vzdělávání dospělých pořádá Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s. a Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích za podpory Jihočeského kraje, Jihočeského paktu zaměstnanosti a řady partnerů. Akci podporují také mediální partneři, kterými jsou: Budějcká Drbna, Jihočeská televize, Český rozhlas České Budějovice, Českobudějovický deník a IGY centrum České Budějovice.

Partnery akce jsou Úřad práce ČR, Profikoučka, Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice, Národní pedagogický institut, Czechitas, Europe Direct České Budějovice, Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a Středisko služeb školám a Jihočeská hospodářská komora.

Nad akcí převzal záštitu hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jihočeská univerzita, Jihočeský kraj, týden vzdělávání, přednášky, studium, přednáška, České Budějovice, paralympijské hry, Jiří Ježek, Jakub Železný, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Česko, Martin Kuba, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní Týden vzdělávání dospělých v Jihočeském kraji nabídne přednášky osobností z řad sportovců i tváří televizních obrazovek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.